Çikolatalı ve Portakallı Brovni
1 portakal (yıkanıp 8 parçaya bölünmüş)
115 gr toz şeker
2 yumurtanın beyazı (Çırpılmış)
30 ml yoğurt
115 gr elenmiş un
25 gr kakao
10 ml kabartma tozu
Üzeri için biraz pudra şekeri
Hazırlanışı
Önce fırını 180 dereceye getirin. Kare bir tepsiyi yağlayın.
Portakal dilimlerini bir tencereye koyun, üzerini örtecek kadar su ilave edin ve yavaş yavaş (portakallar yumuşayana kadar) 30 dakika kaynatın.
Sonra süzgeçten süzün, iyice süzülen portakalları ezerek püre haline getirin.
Bu meyve özü, şeker, yumurtanın beyazı ve yoğurdu yuvarlak bir kapta mikserle iyice karıştırın.
Un, kabartma tozu ve kakaoyu eleyip karıştırın, bunu biraz önce çıptığımız karışıma ekleyip, yağlanmış tepsiye dökün.
Kabarıp içi pişene kadar, aşağı yukarı 30 dakika pişirin.
5 dakika kadar soğumasını bekleyip, keki kalıbından çıkarın.
9 eşit parçaya bölün, üzerine pudra şekeri serpin.
Afiyet olsun...
__________________ Gönlümle baş başa düşündüm demin;
Artık bir sihirsiz nefes gibisin.
Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin
Akisleri sönen bir ses gibisin.
Mâziye karışıp sevda yeminim,
Bir anda unuttum seni, eminim .
Kalbimde kalbine yok bile kinim .
Bence artık sen de herkes gibisin.
Eylül 2008 |