Tavuklu Patlıcan Kebabı Malzemeler
Yarım kilo tavuk eti
6-7 Diş sarımsak
4-5 Adet sivri biber
2 Adet domates
5 Adet patlıcan
2 Çorba kaşığı margarin
1 Tatlı kaşığı tozşeker
Tuz Hazırlanışı : - Tavuk etlerini kuşbaşı şeklinde parçalayın.
- Parça etleri yuvarlak tabanlı tencerenin dibine yerleştirin.
- Üzerine doğranmış sarımsakları ve sivri biberleri yerleştirin.
- Dilimlenmiş domatesleri biberlerin üzerine sıralayın.
- Domateslerin üzerine alaca soyulmuş ve yuvarlak dilimlenmiş patlıcanları sık sık dizin.
- Patlıcanların üzerine biraz tuz ve şeker serpin.
- Margarini fındık kadar parçalar halinde üzerine yerleştirin.
- Yarım çay bardağı su koyup kısık ateşte pişirin.
__________________
__________________ Gönlümle baş başa düşündüm demin;
Artık bir sihirsiz nefes gibisin.
Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin
Akisleri sönen bir ses gibisin.
Mâziye karışıp sevda yeminim,
Bir anda unuttum seni, eminim .
Kalbimde kalbine yok bile kinim .
Bence artık sen de herkes gibisin.
Eylül 2008 |