Tekil Mesaj gösterimi
Alt 31-01-2007, 15:14   #461
NuraN
Dişi Kartal
 
NuraN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Soslu Et
Malzemeler

1 Koyun kolu
2 Çorba kaşığı un
2 Su bardağı et suyu
2 Su bardağı su
4-5 Diş sarımsak
2 Çorba kaşığı sirke
2 Çorba kaşığı yoğurt
2 Çorba kaşığı tereyağı
Yarım demet dereotu
Tuz, kırmızı biber

Hazırlanışı

* Koyun kolunun etini kemiklerinden ayırarak kuşbaşı iriliğinde doğrayın.
* Etleri ısıtılmış çelik tencereye alıp, hiç yağ ve su koymadan ara sıra karıştırarak etler suyunu bırakıp çekene dek pişirin.
* Etler bıraktıkları suyu iyice çekince tuzunu ayarlayın.
* Etletin üzerine üç parmak aşacak kadar sıcak su ekleyin.
* Kısık ateşte ve kapağı kapalı olarak etler yumuşayana dek pişirin.
* Etleri delikli kepçe ile alıp, kapaklı bir kap içinde bekletin.
* Bir tencereye dövülmüş sarımsak, un, et suyu, sirke, yoğurt, tuz ve suyu ilave edip karıştırarak koyulaşana dek pişirin.
* Sosu servis yapmadan önce etlerin üzerine dökün.
* Tereyağını eritip, içinde kırmızı biberi kızdırın.
* Biberli yağı soslu etin üzerine gezdirip, servis yapın.

__________________
__________________
Gönlümle baş başa düşündüm demin;
Artık bir sihirsiz nefes gibisin.
Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin
Akisleri sönen bir ses gibisin.

Mâziye karışıp sevda yeminim,
Bir anda unuttum seni, eminim .
Kalbimde kalbine yok bile kinim .
Bence artık sen de herkes gibisin.

Eylül 2008


NuraN Ofline   Alıntı ile Cevapla