Biberiyeli Kuzu Budu Sarması Malzemeler
1 Adet kuzu budu
1 Tatlı kaşığı biberiye
1 Adet soğan
1 Kahve fincanı mısırözü yağı
1 Çay bardağı iri çekilmiş ceviziçi
3 Adet haşlanmış havuç
Tuz, karabiber Hazırlanışı
* Kuzu budunu kemiğinden sıyırıp bütün olarak açın.
* Soğanı rendeleyin, tuz, karabiber, 1 tatlı kaşığı biberiye ve 1 Kahve fincanı mısırözü yağını karıştırıp etin üzerine sürün.
* Etin üzerine bıçakla çeltikler atın.
* Etin bir kenarına ceviz içini, dilimlenmiş havucu koyun ve rulo şeklinde sarın.
* İple her yerinden sıkıca bağlayın.
* Hafif yağlı tencerede 4-5 dakika ön pişirme yapın.
* Sürekli çevirerek ruloyo hafif kızartın.
* Bu arada pişirme sosu için tavaya mısırözü yağını alın.
* Salça dövülmüş sarmısak, 1 Kahve fincanı sirke, su, tuz ve karabiber ilave edip bir taşım kaynatın.
* Kuzu rulosunu yağlanmış bir fırın kabına alın ve hazırladığınız sosu üzerine gezdirin.
* Kızgın fırında yaklaşık 90 dakika tutun.
* Et pişerken kurumaması için sosundan kaşıkla alıp üzerine gezdirin.
* Dilimleyerek servis yapın.
__________________ Gönlümle baş başa düşündüm demin;
Artık bir sihirsiz nefes gibisin.
Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin
Akisleri sönen bir ses gibisin.
Mâziye karışıp sevda yeminim,
Bir anda unuttum seni, eminim .
Kalbimde kalbine yok bile kinim .
Bence artık sen de herkes gibisin.
Eylül 2008 |