(( esmer camideyken )) ESMER : Allah'ım bi yol göster bana, kurtar beni bu cehennemden, yalvarırım bana yardm et..yardım et... CAMCI BABA : (paltoyu koyar ve) istediğin şeye sahip olmanın tek bir yolu vardır evlat, elindekini vereceksin.Belkide sahip olduğun tek şeyi hiç düşünmeden vereceksin. ESMER : sen o paltoyu verip ne istiyosun? CAMCI BABA : herkesin istediğini Allah katında affedilmeyi. ESMER : ya vericek bişiyin yoksa... benim gibi...vericek hiç bişeyim yok benim CAMCI BABA: herkesin vericek bişeyi vardır.içindeki iyiliği bırak doğruluğu ne kadar kaldıysa.. ESMER : iyinin, doğrunun ne olduğunu unuttum ben.Belkide onu bulunca iyi olucam... ((aylin hastahanede aliyle konuşurken astım krizi tuttuğu sahnede)) AYLİN : geçer şimdi ESMER :ezo (( esmer hastahanedeki görevliyle konuştuğu sahne )) GÖREVLİ : buyrun ESMER : doktor ezel hanımdan yarın için randevu istiyorum GÖREVLİ : kim dediniz ?? ESMER : doktor ezel hanım GÖREVLİ : hastahanemizde bu isimde bi doktor yok. ESMER : emin misiniz? bi daha bakar mısınız ? GÖREVLİ : tabi eminim beyfendi bu isimde bi doktor yok hastanemizde ESMER : peki 104 numaradaki hastayla ilgilenen doktorun adı ezel diğil mi ? GÖREVLİ : hayır efendim aylin hanımdan bahsediyosunuz siz.... (( rosa esmerin evine geldiği zmn )) ESMER : kusura bakmayın kabalık etmek istemem ama,ama niye geldiğinizi sorabilir miyim ? ROSA : tabi.sanırım bu senin kaybettiğin kolye ESMER: buldunuz mu? ROSA : bulur bulmaz getirdim,senin için çok değerli olduğunu biliyorum ESMER :evet çok değerli,teşekkür ederim. ROSA : neden bu kadar değerli esmer ? ESMER : benim için çok önemli birine aitti ondan ROSA : ailenden birine mi? ESMER: ewet o benim ailemdi. ROSA : peki hala hayatta mı ? ESMER : bilmiyorum ROSA : eğer yaşıyosa eminim seninle karşılaşmak için sabırsızlanıyodur... ((enderle yemekteyken nedretle lavoboda yaptığı konuşma)) NEDRET : kendini neden bu kadar sıkıyosun anlamıyorum ben senin yerinde olsam Ender'e bir dakika bile katlanmazdım,hemen boşanıp günümü gün ederdim. AYLİN: ne duruyosun o zmn nedret,seni tutan bişeymi var,git ne istiyosan onu yap. NEDRET: malesef ben yapamam aylin,düşünmem gereken 2 çocuğum var benim. üstelik ne işim nede bana bakıcak zengin bir ailem var. yani bu işkenceyi yani abini çekmeye mecburum. AYLİN : nedret lütfen, özür dilerim. ben seni kırmak istemedim.sinirlerim çok bozuk. NEDRET: tamam belki bende çok düz konuştum ama mutlu olmadığını biliyorum,görüyorum. AYLİN: hiç olmadığım kadar yanlızım, çocukluğumu özlüyorum o zamanki gibi birileri beni korusun istiyorum. (( aylin esmeri muayene ederken )) ESMER: sen misin ezom bu gözlerinde kaybolduğum sen misin ? AYLİN : o kadar bildik o kadar tanıdık bakıyosun ki kimsin sen?
__________________ Gönlümle baş başa düşündüm demin;
Artık bir sihirsiz nefes gibisin.
Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin
Akisleri sönen bir ses gibisin.
Mâziye karışıp sevda yeminim,
Bir anda unuttum seni, eminim .
Kalbimde kalbine yok bile kinim .
Bence artık sen de herkes gibisin.
Eylül 2008 |