(( aylin ailesiyle tartıştığı bi gün hastahanede kaldığı gece )) KÜÇÜK ESMER : ezo AYLİN : esmer ,geldin mi ? KÜÇÜK ESMER : burdayım ezom, bak yanına geldim işte, artık hiç bişeyden korkma, ben buradayım. sakın yine hasta olma ezom. AYLİN : iyim esmer,geçer şimdi. KÜÇÜK ESMER : birbirimizden başka tutunacak dalımız yok ezo. AYLİN : yok esmer , birbirimizden başka tutunacak dalımız yok, çok yanlızım, çok korkuyorum. KÜÇÜK ESMER : sakın korkma, benim ezom hiç bişiden korkmaz.
(ve alnından öper...(aynı sinanın hastahanede aylini öptüğü gibi ilk önce kokluyo sonra gözlerini kapatıyo ve alnından öpüyo).)
ve aylin rüyadan uyanıyo... (( ali esmerin atladığı binanın önündeyken esmerin hareketini yapar..)) ALİ : işte tam burda ayrıldık seninle, hayatlarımız tam burada koptu.sana öyle ihtiyacım varki, sen benim tek dostum, sırdaşım, ailemdin.esmer neden beni bırakıp gittin, neden? (( aylin yetimhaneye geldiğinde )) NERMİN : ahh güzel kızım benim ahh canım benim, çok özlemişim seni, uzun zamandır uğramıy****. AYLİN : dün gece bi rüya gördüm. o kadar gerçektiki, esmer yanımdaydı sanki. NERMİN : bıkmadın mı be kızım hala peşindesin şu çocukların, bunca sene ne esmerden nede aliden bi haber çıkmadı vazgeç artık. AYLİN : ama benim içimdeki umut hiç bitmediki nermin abla eğer umudumu kaybedersem, bende kaybolurum, onları aramaktan hiç vazgeçmiycem nolur sizde vazgeçmeyin. NERMİN : merak etme sen, elimizden geleni yapıyoruz.inş. onları bir gün bulursun. AYLİN : çok sağol ben artık kalkiyim sizide meşgul etmiyim, yakında görüşürüz. NERMİN : görüşürüz Ezel. AYLİN : Allahısmarladık nermin abla. NERMİN : bi haber alır almaz ilk iş seni arayıp müjdeyi vericem oldumu güzel kızım. AYLİN : tamam. kolay gelsin. TÜLAY : Ezel hanım...... iyi günler... AYLİN : üfff yine unutmuşum. NERMİN : ona gerçeği söyleyemem tülay, hayır hayır yapamam Ezeli düşünmesem şimdiye kadar çoktan söylerdim ama kıyamıyorum kızcağıza. TÜLAY : iyide bu yalanı daha ne kadar sürdüreceksin elinde sonunda öğrenicek. NERMİN : hayır hayır tülay ben söyleyemem, imkansız ben söyleyemem sorumluluk almak istemiyorum hayır TÜLAY : bir kaç yıl sonra emekli olucaksın yerine gelen uğraşır mı sanıyosun pat diye söyleyiverir gerçeği kızcağız daha fazla ümitlenmeden öğrenmeli NERMİN: peki nasıl söyliycem ha ben o kızcağızın gözlerine baka baka ali kayıp esmer öldü diyemem AYLİN : yalan bu yalan yalan bu yalan söylüyosun esmer ölmedi esmer ölmedi!!! ölmedi dimi söylesene!!! NERMİN : ben ne diyim şimdi seni üzmemek için söylemedim. AYLİN : asıl şimdi yalan söylüyosun. niye bunu yapıyosun bana haa esmer beni bırakmazz!!! beni bırakıpta gitmez. NERMİN : ezel kızım dinle beni, esmer yetimhaneden kaçınca bi çatıdan atlamış, bidahada gören olmamış AYLİN : sus sus duymak istemiyorum sus!!! doğru deil bu doğru deil!!! esmer beni bırakmaz!!! hayırr esmer beni bırakmaz!!!! bırakmaaz... AYLİN : beni hayatta tutan şey esmer ve aliydi,birgün gelip beni bulacaklardı, eğer esmer öldüyse herşey bitti...
Akisleri sönen bir ses gibisin.
Mâziye karışıp sevda yeminim,
Bir anda unuttum seni, eminim .
Kalbimde kalbine yok bile kinim .
Bence artık sen de herkes gibisin.
Eylül 2008 |