(( yağmur yağarken ali-aylin konuşması )) ALİ : neden benden kaçıyorsun aylin anlamıyorum ki sadece yemek yiyeceğiz yoksa... yoksa enderden mi korkuyosun ? AYLİN : hayır ondan korkmuyorum artık ama bu gece gerçekten olmaz, yani başka bi planım var ALİ : peki başka biri mi var aylin söyle, eğer öyleyse çıkarım hayatından.. AYLİN : ali beni anla zor bir dönem geçiriyorum beni anla benim sadece bir arkadaşa, güvenebileceğim birine ihtiyacım var
(ali aylinin yanağını okşar ve) ALİ : ona bile razıyım
( esmer arabasından aylin ve aliyi izlemektedir..) ESMER : ali yıllar sonra birbirimizi bulduk ve ne acıki aynı kadına aşık olduk, ne acıki birbirimize bilmeden düşman olduk. ESMER : sen benim kardeşimsin,geçmişimsin,kayıp yıllarım yitirdiğim parçamsın ne olursa olsun seni koruycam, bu uğurda ölsem bile hep yanında olucam.... ((ali bi yükseklikte esmerin atlarken yaptığı hareketi yaptığı zaman )) ALİ : Allah'ım, Allah'ım kurtar beni bu yanlızlıktan (( esmer aliyi kurtardığı zmn ali o adamın sinan olduğunu görünce...)) ALİ : sen... neden? neden kendi canını tehlikeye attın benim için.. ESMER : aliii.... bana borçlan diye ESMER : ekibine haber verde çöpleri toplasınlar... (( sahtenin, esmerin evine geldiği zmn )) SAHTE : merhaba (ve sarılır) ESMER : hoş geldin SAHTE : hoş bulduk. mis gibi kokular geliyo, çokta açım... vay vay vay neler hazırlamışsın böyle
(esmerin telefonu çalar arayan şereftir.) ESMER : ezo bana beş dakika izin verir misin ? SAHTE : tabi sen bak işine
(kapı çalar sahte açar gelen aylin ve asyadır) SAHTE : buyrun AYLİN : ıı ben şey, ben şeyi aramıştım SAHTE : kimi
(sahtenin elindeki esmer ezo ali fotoğrafı düşer aylin gözüyle düşüşünü takip eder tam o sırada) ASYA : aylin arkadaşın bumu
(der ve aylin fotoğrafı göremez asyaya bakar...) AYLİN : hayır canım AYLİN : pardon yanlış geldim rahatsız ettim SAHTE : rica ederim AYLİN : iyi akşamlar SAHTE : iyi akşamlar
(sahte kapıyı kapatır kapatmaz) ESMER : kimdi gelen? SAHTE : yanlış gelmiş çocuklu bi kadın
(ve sarılır esmere) SAHTE : ezon acıktı
(esmer alnından öper) ESMER : doyuralım o zmn SAHTE : hıhı
(ve yemeğe otururlar...)
(aylin sinan'ın evinbden uzaklaşırken..) AYLİN : (içinden>)Allah'ım ben ne yapıyorum yaa kendi kendime hayatında başka biri var ne kadar aptalım ASYA : aylin ne oldu? neden üzüldün aylin ? AYLİN : üzülmedim canım.eve gidiyoruz tamam mı ? hadi.. ASYA : tamam AYLİN (içinden>) aptalsın sen kızım, koca bi aptall (( sahteyle esmer ezo-esmer-ali fotoğrafına bakarken )) ESMER : bu fotoğrafı çektirdiğimiz günü hatırlıyor musun ? SAHTE : hatırlamaz olur muyum ESMER : doğum günümüzdü hepimizin doğum günü aynıydı çünkü hiç birimiz bilmezdik ne zaman doğduğumuzu tek bi pasta kesilirdi birbirimizi iterdik mumları söndürebilmek için. SAHTE : doğum günümüz bundan böyle birbirimizi bulduğumuz gün olsun esmer ESMER : aliyi onuda özlüyor musun? SAHTE : ben hep seni bitek seni sadece esmeri özledim ben ESMER: onu hiç aramadın mı? SAHTE : benim için bitek sen önemlisin ESMER: ezo ben,ben aliyide buldum ezo
(ve sarılırlar) ESMER : bu kadar zaman sonra üçümüz yeniden bi arada olur mu ? yapabilir miyiz? neler olur? artık çocuk değiliz SAHTE : istemiyorum ben senden başkasını istemiyorum...
(esmer uyurken sahte esmere dikkatli dikkatli bakar sonra ceketini karıştırır ve ilk buluştukları gün verdiği misketi alır ve...) SAHTE : hiç büyümeyecek bi çocukmuşsun sen
(ve esmeri uyandırmak için yüzünü okşar esmer uyanır.) ESMER : günaydın SAHTE : günaydın. seninle uyanacağım sabahları bekledim hep şimdi inanamıyorum karşımda olduğuna ESMER : ( sessizce ) bişey eksik SAHTE : anlamadım ESMER : hadi kahvaltı edelim (( aliyle aylin parktayken )) ALİ : çok, çok güzel bi çocuk aylin, ona sahip çıkman, kucak açmanda çok güzel. yanlız,kimsesiz kalmıycak hayatta sen yanında olacaksın. ALİ-AYLİN : aslında bende.. AYLİN : sen söyle ALİ : yok yok sen söyle hadi AYLİN : bende çok yanlız bi çocukluk geçirdim.diycektim ALİ : eğer, eğer izin verirsen ben hep yanında olurum aylin seni hiç yanlız bırakmam
__________________ Gönlümle baş başa düşündüm demin;
Artık bir sihirsiz nefes gibisin.
Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin
Akisleri sönen bir ses gibisin.
Mâziye karışıp sevda yeminim,
Bir anda unuttum seni, eminim .
Kalbimde kalbine yok bile kinim .
Bence artık sen de herkes gibisin.
Eylül 2008 |