| 
 (( aylin kaderi muayene ettikten  sonra...))
 ESMER : seni göremiyeceğimi  sandım
 AYLİN : acelem var gitmem gerek
 ( esmer kolunu tutar  ve...)
 ESMER : neden kaçıyosun benden
 AYLİN : çünkü ,  çünkü
 (ve öpüşürler)
 AYLİN : ne biçim şey bu, kaçmak istesemde  beceremiyorum,yapamıyorum ne yaptın sen bana
 ESMER : (içinden>)  ezom sen olmalıydın aylin sen. kaybettiğim şey sensin, aradığım sensin ama  diğer yanda gerçek var ezo var, ezom var
 AYLİN : sinan  hayatında başka birisi var değil mi?
 (aylin esmerin elini bırakır ve  gider...)

(( yağmurda esmer ve  aylin..)
 (esmer aylinin evinin önünde arabasında beklemektedir...  aylinin evinin ışığı yanar ve aylini camdan görür arabasından iner aylinde  esmeri farkeder ve gülümseyerek hemen sinanın yanına koşar ve  sarılırlar)
 ESMER : hayatımdada yüreğimdede senden başka kimse  yok
 AYLİN : senden önce yarımdım şimdi tam oldum, senden  önce zayıftım şimdi güçlendim. sinan ben seninle ben oldum

(( esmer camcı babaya geldiğinde ))

CAMCI BABA  : uzun zaman sonra yolun buralara düştü demek. gel hadi ,kapım her zaman  açık sana
 CAMCI BABA : aradığını bulmuşsun ama, mutlu olamamışsın  evlat. doğru mu ?
 ESMER : kafam karma karışık, ne yapıcağımı kime neyi  söylemem gerektiğini bilmiyorum.
 CAMCI BABA : aradığın şey sana geldi  sonunda, ama doyumsuzdur insanoğlu, aradığını bulsada başka şeyler ister sen  daha ne istiyorsun ??
 ESMER : ezoyu buldum. her yerde, her köşe  başında, her yüzde onu arıyodum sonunda kavuştum amaa
 CAMCI BABA : ama  aşk onda değilmiş mi diyeceksin.
 ESMER : hala yanlızım sanki. hala ezo yokmuş  gibi eksik bi tarafım hala bişeylerim kayıp...
 CAMCI BABA : çünkü  aklında, yüreğinde aylinde
 CAMCI BABA : kalbinin götürdüğü yere  gideceksin en doğrusunu o söyliyecektir sana aradaki tüm engelleri kaldır...  herkese doğrusunu söyle. hayatını temizle ve aşka git, aşka git
 (( aylin- ali yemekte konuşurken ))

AYLİN  : demek kimsesi yok asya nın, bi çocuk için çok üzücü, ne acı bi taraftanda  ondan ayrılmıyacağım için bencilce bi mutluluk duyuyorum
 ALİ : babası  tek kardeş anne babasını genç yaşta kaybetmiş. asyanın annesininde  akrabalarınada ulaşamadık, bilen yok. şimdilik durum böyle ama sen merak etme  araştırmaya devam edicem
 AYLİN : ona iyi bi yuva vericem inş. bunu  başarabilirim onu mutlu etmeyi yaşadıklarını unutturmayı becerebilirim
 ALİ  : seninle mutlu olucağına eminim asya çok şanslı
 AYLİN : sağol ali  ama ne olursa olsun gerçek annesi, ailesi... herneyse boşanıyo olmam sorun  olucak galiba
 ALİ : evlat edinmede mi?
 AYLİN : hıhı evli  olmadığında evlat edinemiyomuşsun kafam çok karışık
 ALİ : yoo hayır o  kanun değişti bildiğim kadarıyla yani evli olma şartı yok artık
 AYLİN  : emin misin ali ? doğru mu bu ?
 ALİ :evet zaten bunu avukattta  söyleyecektir sana bi sorun çıkmaz
 AYLİN : yine ender pisliğinin  oyununa geldim
 ALİ : tabiki aile ortamında yaşaması önemli yani bi  anne ve babayla büyümesi daha iyi olucaktır en azından ben böyle  düşünüyorum
 (ali aylinin elini tutar)
 ALİ : aylin eğer istersen  ben, sen ve ben birlikte büyütebiliriz asyayı
 (aylin elini çeker )
 ALİ  : yetim olmanın ne demek olduğunu iyi bilirim ben asyaya yani kağıt  üstünde bile olsa baba olmaya hazırım ben
 AYLİN : ben asyayı ana  okuluna götürcem gitsem iyi olacak görüşürüz

((* esmer  sahte konuşmaları*...))

SAHTE : neden konuşmuyosun oysa  bizim konuşacak çok şeyimiz olmalıydı aşık kuşlar gibi şakımalıydık
 ESMER  : ama sen nedense geçmişimle ilgili konuşmak istemiyosun. geçmişimiz bizi  birbirimize bağlayan tek şey oysaki
 SAHTE : hayır hayır ben sadece  seninle daha çok vakit geçirmek için yoksa aliyi, müdüre anneyi herkesi çok  özlüyorum, merak ediyorum.
 ESMER : sanki o günleri unutmuş hiç  yaşamamış gibisin ezo sanki beni, aliyi kayıp yıllarımızı silmişsin
 SAHTE  : esmer neler söylüyosun sen
 (esmerin elini tutar.)
 SAHTE :  asıl sen o hayecanını, aşkını,coşkuyu kaybetmişsin sanki beni istemiyo gibisin,  beni başka türlümü hayal etmiştin başka bi ezel mi bekliy**** esmer. susma konuş  birşeyler söyle
 ESMER : senin çocukluk hayaline ömrümün sonuna kadar  sadık kalıcam ezo, seni herzaman herşeyin üstünde tutucam ama, ama aradan çok  uzun zaman geçti.
 (esmer sahtenin elini bırakır )
 ESMER : küçük esmer değilim artık
 (sahte ağlamaya başlar)
 SAHTE  : bu kadar yıl seni aradım. hayatımada kalbimede kimseyi sokmadım bunca sene  bunu duymak için mi bekledim ha esmer
 ESMER : hayatta en son  isteyeceğim şey seni üzmek, hemde benim yüzümden... çok mücadele ettim kendi  kendimle hesaplaştım ama gerçek bu....---* BEN BAŞKASINA AŞIĞIMM *---....  ama şunu unutmaki sen, ezo, benim için en değerli şeysin. bu yüzden seni  esas sevgiye teslim ediyorum.
 (rosaya işaret eder..)
 ROSA  :kızım
 ESMER : o senin annen ezo
 (sahte şaşkın şakın bakar  )
 ROSA : yavrum
 (rosa sahteye koşar ve sarılır.)
 ROSA :  yavrumm. ölmeden sana kavuştum yavrumm

( ve esmer oradan ayrılır sahteyi  gerçek sevgiye anne sevgisine bırakıp o bunu bilmesede oda gerçek aşkına ezosuna  gitmektedir farkında olmadan...)

__________________Gönlümle baş başa düşündüm demin;
 Artık bir sihirsiz nefes gibisin.
 Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin
 Akisleri sönen bir ses gibisin.

Mâziye karışıp sevda yeminim,
 Bir anda unuttum seni, eminim .
 Kalbimde kalbine yok bile kinim .
 Bence artık sen de herkes gibisin.

Eylül 2008

|