19. BöLüM RePLiKLeRi... ESMER : asya çok şanslı senin gibi birisi ona sahip çıkıyo
AYLİN : evlat edinmem için bazı prosedürler var onlarda tamamlandıktan sonra asyayla bidaha hiç ayrılmıyacağız.
ESMER : anne olmak sana çok yakışıcak.
AYLİN : bide babaya ihtiyacımız olacak.
en azından nüfüs kağıdında adı geçicek birine.
ASYA : okula ne zaman gidicez aylin..
(( BALODA..)) ESMER : hoş geldiniz..
ALİ : hoş bulduk
ESMER : geliceğini tahmin etmiyordum
FATOŞ ANNE : bizimde çorbada tuzumuz olsun istedik. bende zamanında böyle yardım derneklerinde çok çalıştım
ESMER : şeref verdiniz..
(
elini öper...) FATOŞ ANNE : (aliye dönerek)
ne efendi arkadaşın var oğlum hiç tanıştırmadın daha önce
ALİ : bizde pek sık görüşemiyoruz anne..
(vee işte o an)
(aylin enderle birlikte suratı asık bir şekilde merdivenlerden inerken esmerle ali çok şaşırmış bi şekilde aylini izlemektedir.. aylin baloda alinin ve sinanın olduğunu görünceki yüz ifadesi değişir ve el sallar hemen enderden kurtulup aliyle esmerin yanına gelir ve esmerle gözgöze gelmelirler o güzel sahnede sahte birzamanlar baharın yaptığı gibi o güzel anı mahveder ve esmer sahteyi alıp bahçeye çıkarlar...)
SAHTE : esmer ne oluyo
ESMER : ezo dinle burdaki hiç kimse benim esmer olduğumu bilmiyor tamam mı benim adım sinan anladın mı sakın esmer deme bana..
SAHTE : neden? ismini saklıyor musun?
ESMER : soru sorma dediğimi yap
SAHTE : o ali miydi?
ESMER : bu gece onu senle tanıştırcam ezo. ama o beni öldü biliyo, bırak öyle bilmeye devam etsin o esmerin benim bedenimde yaşamaya devam ettiğini öğrenirse mutlu olmaz. ben onun gözünde sinan kaliyim. sende benim bu sırrımın tek ortağı kal..anlaştık mı
SAHTE : neden esmer? neden aliye kim olduğunu söylemiyosun.
ESMER : böylesi en iyisi.. tamam mı? anlaştık mı?
(sahtenin burnunu sıkar ve..) ESMER : tamam mı
SAHTE : o kadın diğil mi ona aşıksın ayline...
(( esmerle aylin balkondayken )) AYLİN : Seni göremeyince gittiğini sandım
ESMER : Gitmek istesem arkamdan gelirmisin,herşeyi bırakırmısın neden diye sormadan peşimden gelirmisin,nerde duracağımızı bilmeden bi yola koyulurmusun.
(
sarılırlar ve...) AYLİN :Sahip olduğum ne var ki geçmişim bile benim değil gelirim elbette seninle her yere gelirim.
( ve dans ederler ) (( aliyi öldürme görevi esmere verildikten sonra esmer-şeref repliği )) ESMER : ali benim dostum , kardeşim onu bi kere kaybettim, tekrar kaybedemem. hayatım pahasınada olsa onu koruycam.
ŞEREF : bu yaptığın aptallıktan sonra artık seninde hayatın tehlikede mantıklı davran biraz.
ESMER : ben doğrusunu yaptım
ŞEREF : hayır şartlar neyi gerektiriyorsa onu yapıcaksın,asisin,verilen görevlere itihat etmiyosun ve bu üsttekilerin hiç hoşuna gitmiyo.
ESMER : yani..yani beni gözden mi çıkaracaksınız
ŞEREF : saçmalamayı kes artık.kes kes kes birliğe yakın olman ve onlara karşı çıkmaman gerekiyor, anladın mı bunu. eğer aliyi sen öldürmezsen, birlik zaten öldürcek ve birliğin güvenini kaybedersen, herşey tehlikeye girecek.
ESMER : başka bi çaresi olmalı, bi çözüm olmalı nasıl bu kadar acımasız olabildiğinin..
ŞEREF : bu büyük bi görev amaçlar uğruna bir deil bin ali feda edilir ve bunun pazarlığı bile yapılmaz bunu aklından çıkarma.
(( esmerle eşrefin kızının yaptığı konuşma )) EŞREFİN KIZI : birlik toplantıları dışında yapılan konuşmalarda gerek benim ailem,gerekse niran size karşı büyük bi düşmanlık besliyolar. niran ve babamın konuşmalarına şahit oldum. sizi ortadan kaldırmayı pilanlıyolar sinan bey
ESMER : bunları bana niçin anlatıyosunuz.
EŞREFİN KIZI : çünkü onlar bi katil babamda niranda eli kanlı katiller ve ben, çocuklarımı.... benim çocuklarımı niran öldürdü.
ESMER : bundan nasıl bu kadar eminsiniz
EŞREFİN KIZI : çok kuvvetli delillerim var, onları size vericem, o belgelerle kendinizi koruyabilirsiniz, sizin kılınıza zarar veremezler
ESMER : bunu neden yapıyosunuz.
EŞREFİN KIZI :intikam istiyorum, karşılığında yavrularımın kanını istiyorum sizden...
(( EsMeR-AyLiN-ALi REPLİĞİ)) AYLİN : ezo
ALİ :ali
ESMER : esmer
AYLİN : Elinde tuttuğun
ALİ :Geçmişin kayıp parçaları
ESMER : Gerçek dostluk,gerçek aşk parçalarda saklı
ESMER-ALİ-AYLİN : etrafına bakın aradığın şey
ESMER : belkide çok yakınında