Konu: Sıla
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 31-01-2007, 16:46   #1
NuraN
Dişi Kartal
 
NuraN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Arrow Sıla

Mezopotamya'nın bereketli toprakları. Hiçbir penceresi birbirine bakmayan, yüksek avlulu evleri, daracık sokakları olan topraklarda kanun tanımaz töreler, töreye karşı gelen aşk!
Kalbinde hep hasret büyütmek zorunda kalan bir kızla, töreleri ve kalbi arasında kalan Boran'ın tutkulu aşk hikayesi!
Yazgısı, onu üç yaşındayken özünden, ailesinden koparıp, İstanbul'a sürükler. Kökleri Doğuda, Batı dünyasına ait Sıla, bir yalanla büyür. Sıla başka bir dünyaya kök salmaya çalışırken o farkında değildir ki, o topraklar kızların kaderini başkaları yazar. Sıla'nın hiç duymadığı Berdel kelimesi, hayatının tüm seyrini değiştirir. Hiç tanımadığı ağabeysinin canını kurtarmak için, hiç görmediği aşiret reisi Boran'la zorla evlendirilir. Artık Sıla kocaman bir evde, yıkılmaz kuralları olan bir töreye hapistir. Sıla her gün kaçış planları yapar ama farkında değildir ki, asıl kaçmaya çalıştığı şey, içinde yavaş yavaş büyüyen Boran'a duyduğu umarsız aşktır.



Sıla ile Boran Arasında Başlayan Savaş

Silahlar patlar ama ateş edenin kim olduğu akıllarda büyük soru işaretleri yaratır. Patlayan silah aslında Sıla ve Boran arasında, galibi belli olmayan bir savaş başlatır. Sıla, aşktan mı yoksa intikam duygusundan mı olduğunu anlayamadığı bir hırsla karşı atağa başlar. Boran’ı ve töreleri yok etmek için yeni planlar yapacaktır.Diğer yandan Cihan’ın davranışları şüphe çekmeye başlamış ve Boran’ın aklı karışmıştır. Cihan ile Esma arasında amacı belli olmayan bir yakınlaşma vardır. Cihan neyin peşindedir? Azad şirkette işe başlar, bu onun kendini ispat etmesi için bir fırsattır. Öte yandan Boran da yeni yatırımlarıyla ilgilenmesi için işin başına yeni bir yönetici alır. Ama bu gelişme Boran’ın hesaba katmadığı sorunlara sebep olacaktır. Boran da Sıla da birbirlerini gizli gizli izlettirmekte, atacakları adımları önceden bilmeye çalışmaktadır.
__________________
Gönlümle baş başa düşündüm demin;
Artık bir sihirsiz nefes gibisin.
Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin
Akisleri sönen bir ses gibisin.

Mâziye karışıp sevda yeminim,
Bir anda unuttum seni, eminim .
Kalbimde kalbine yok bile kinim .
Bence artık sen de herkes gibisin.

Eylül 2008


NuraN Ofline   Alıntı ile Cevapla