Fortis Türkiye Kupası Çeyrek Final ilk maçında Vestel Manisaspor'u 4-0 mağlup eden Beşiktaş'ın Fransız Teknik Direktörü Tigana maçın ardından yaptığı değerlendirmede tur için önemli bir adım attıklarını söyledi... Tigana maç ve turla ilgili şunları söyledi:
"Oyundan çok memnunum. Gol yemememiz de önemliydi. Çok pozisyona girdik. Oyun kalitesi de çok yüksekti. Oyuncular da sergilenen oyundan mutlu oldular. Elemek için önemli bir adım attık. Tabii ikinci maçta da bir gol atarsak avantaj sağlarız. Şimdi dinlenmek zorundayız. Çok darbe aldık. Pazar günü yapacağımız maç için hazırlanmalıyız…"
Bu başarılı sonucu sezonun ilk yarısında sakatlıkları olan futbolcuların takıma katılmasına bağlayan Tigana, "Bazı sakat oyuncularımızım şu anda oynayabiliyor olmaları, bir ay süreyle takım olarak çalışabilmiş olmamız önemliydi. Bunu daha önce yapamadık…" dedi...
Tigana, Beşiktaşlı futbolcuların bir bütün halinde mücadele etmesi ve takım olarak kenetlenmiş olması ile ilgili bir soruyu ise, "Ben yaratıcı değilim. Çok çalışıyoruz. Geçen sene geldiğimiz Kasım ayından bu yana çok önemli gelişmeler oldu. Takım çok gençleşti. Çok daha fazla koşan bir takım. Oyun içinde de çok etkin bir takım. Bir aşama kaydettik. Ancak hala hedeflerimizden uzaktayız. Önümüzde 4 deplasman maçımız var... Bu oyunumuzu orada da göstermemiz gerekir. Umarım daha fazla sakat da vermeyiz.."
Fransız teknik adam, Ricardinho, Nobre ve Bobo'nun takıma kazandırıldığının belirtilip, Kleberson'un ne zaman bu üçlünün arasına girebileceği sorusunu, ''Bu kendisine de bağlı. Kalitesi olan bir futbolcu. Dünya Şampiyonu olan bir takımın içindeydi. Yüzde yüz Beşiktaş'a konsantre olursa, takıma yararlı olur'' diye
yanıtladı.
Devre arasında yardımcılığına getirilen Tayfur Havutçu ile ilgili bir soru üzerine Tigana, ''Ben, sezon başında Tayfur'un gelmesini istemiştim, ancak bazı nedenlerle gelememişti. Şimdi burada ve bizimle birlikte'' dedi.
Tigana, yakın arkadaşı Michel Platini'nin UEFA Başkanı olduğunun hatırlatılması ve UEFA'da gelecekte bir görev alıp almayacağının sorulması üzerine de ''Platini iyi dostumdur. Onunla komşuyuz. Evliliğimde de nikah şahidimdi, ama UEFA'da bensiz çalışacak'' diye görüş bildirdi. |