Tekil Mesaj gösterimi
Alt 01-02-2007, 02:15   #1
ferro1903
Banned
 
ferro1903 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Amokachi'nin Kartal Aşkı

Bir dönem Beşiktaş'ın 'kara boğa' lakaplı futbolcusu Daniel Amokachi Siyah Beyazlı takımı unutamıyor. Amokachi, BJK formasıyla eski günleri videodan izlediğini açıkladı...
Amokachi Türkiye’yi unutamıyor.
Beşiktaş’ın Nijeryalı eski yıldızı Daniel Amokachi, bitmeyen sakatlıkları nedeni ile futbolu bırakmasına rağmen yeşil sahalardan kopmadı. Nijeryalı yıldız futbolculuk günlerini anarken Beşiktaş ve Türkiye’yi de yadetti

-Futbolu bırakalı uzun zamanlı oldu, nerelerdesiniz, neler yapıyorsunuz?
“Çok iyiyim, gayet mutluyum, futbol oynamayı bıraktım ama futboldan kopmadım, antrenörlük yapıyorum yani hala futbolun içindeyim. 23 yaşaltı Nijerya Milli Takımında görev yapıyorum.

-Ne zaman bıraktınız futbolu ve neden?
“Fransa 98 Dünya Kupasından itibaren dizimde sürekli ağrılar vardı, bir çok kez dizimden ameliyat oldum, menisküsün yerine parça takıldı ancak 1998’den sonra 3 yıl daha futbol oynayabildim ancak hiçbir sezonu tamamlayamadım.”

-Kariyerinden bahseder misin?
“Nijerya Milli Takımı ile ilk milli maçımı Dünya Kupasında oynadım, Amerika 94’te. Hatta ilk golümü de orada attım, Yunanistan’a karşı. Daha sonra Everton ile İngiltere’de FA Kupasını kazandık, Finalde Wembley Stadında Manchester United’ı yenmiştik, ayrıca 1996 yılında Nijerya Milli Takımı ile Olimpiyat Şampiyonu olduk, Beşiktaş’ta oynarken de Şampiyonlar Liginde forma giydim, tabi şimdi bu maçları videodan izliyorum ama yine de Allah’a bana o güzel günleri yaşattığı için şükrediyorum.”
-Kariyerinde unutamadığın bir olay var mı?
“Evet, doktorların bana ‘artık futbol oynayamazsın’ dediği an hiç aklımdan çıkmıyor.”
-Avrupa’da bir çok ülkede oynadın, en beğendiğin ülke hangisiydi?

“Belçika, İngiltere ve Türkiye’de futbol oynadım, Belçika Avrupa’daki ilk gittiğim ülke oldu, güzeldi, İngiltere de öyle, ancak şunu söyleyebilirim ki bana en büyük ilgiyi Türkiye’de gösterdiler, Türkiye’yi ve Beşiktaş’ı çok seviyorum.”

-Lakabının ‘boğa’ olduğunu duyduk, bu doğru mu?
-“Evet oynadığım takımlarda bana ‘boğa’ diye hitap ederlerdi, bunun nedeni de sahada durarak değil de sürekli hareketli top oynamam çünkü ben saha içinde bir anda hızlanır, bir boğa gibi koşardım.”

-Bir Afrikalı olarak en beğendiğin Afrikalı yıldız kim?
-“Samuel Eto’o’yu çok beğeniyorum onun ardından Didier Drogba, Michael Essien ve Obefami Martins çok büyük oyuncular. Eğer bunlardan birini seçmek gerekirse ben Etoo’yu tercih ederim.”

-Afrikalı demişken, özellikle Avrupa’da Afrika kökenli oyunculara ırkçılık yapılıyor, bu seni üzüyor mu?
“Elbette üzüyor, ırkçılık çok uzun zamandır devam eden bir problem, hiçbir siyah ya da Asyalı oyuncu yoktur ki ırkçılıktan etkilenmesin, ırkçı saldırılar hepsinin moralini, motivasyonunu bozuyor, futbollarını etkiliyor. Irkçılığın biran önce önüne geçilmesi lakım.”

-İkiz çocukların olduğunu biliyoruz, onlara bir baba olarak futbolu öğretiyor musun?
“Evet onlar da futbol oynuyorlar hatta babalarından daha iyiler, çocuklarımın benden daha yetenekli futbolcular olacağını düşünüyorum, onlara futbol konusunda hem eğitim veriyorum hem de ileride futbolcu olmaları yönünde onları telkin ediyorum ancak şu an ileride hangi mesleği seçeceklerini henüz bilmiyorlar, ben onlara futbolu gösteriyorum eğer beğenir ve isterlerse futbolcu olabilirler ama son karar onların.”

__________________
Sponsorumuz İçin Tıklayınız

Forum Kurallari İçin Tıklayınız

Konu ferro1903 tarafından (01-02-2007 Saat 02:17 ) değiştirilmiştir..
ferro1903 Ofline   Alıntı ile Cevapla