Konu: Kolestrol
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 01-02-2007, 02:17   #1
Meric
Yardımcı Admin
 
Meric - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Kolestrol

Test kolesterol ilacı öldürdü, Pfizer çakıldı

Klinik testleri süren kolesterol ilacı Torcetrapib’in test hastalarının ölümüyle bağlantılı olduğunu tespit eden Pfizer’in borsadaki hisselerini düştü. Dünyanın en büyük ilaç üreticisi olan Pfizer, cumartesi günü açıkladığı bir kararla iyi kolesterolü artıran Torcetrapib’in klinik testlerini "hasta güvenliği" gerekçesiyle durdurmuştu.

HİSSELERİ DÜŞTÜ: Açıklamada, Amerikan Gıda ve İlaç İdaresi (FDA) de dahil olmak üzere tüm klinik soruşturmacıların ve düzenleyici otoritelerin süreçten haberdar olduğu vurgulandı. Bu açıklamayla birlikte ABD’li ilaç üreticisinin Frankfurt Borsası’nda işlem gören hisseleri erken saatlerde yüzde 13 değer kaybetti.

ABD’DE AZALACAK: Pfizer test sürecinde ilacın ölümlere ve kalp hastalığına neden olduğunu tespit eder etmez, programdaki tüm klinikleri, hasta katılımcıların ilaçları bir daha almamaları konusunda uyardı. Bağımsız İzleme Kurulu’nun çalışması sonucu bu kararı alan Pfizer, geçen ay ABD’deki satış gücünü yüzde 20 oranında (yaklaşık 2 bin 200 kişi) azaltacağını açıklamıştı.

PATENT SÜRELERİ DOLUYOR: Şirket bu karara gerekçe olarak bazı önemli ilaç patentlerinin süresinin dolmasını ve artan maliyetleri göstermişti. Pfizer’in Torcetrapib’in geliştirilmesi için 1 milyar dolara yakın para harcadığını belirtmişti. Pfizer, Torcetrapib’i yılda 12 milyar dolar kazandığı ve patent süresi 2011’de bitecek olan Lipitor’un yerini doldurması için düşünüyordu
__________________


http://img81.imageshack.us/img81/9771/topmain8dd3mg5.jpg
Meric Ofline   Alıntı ile Cevapla