Tekil Mesaj gösterimi
Alt 01-02-2007, 11:01   #1
ferro1903
Banned
 
ferro1903 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Genç Kartallar-Gülengül Altınsay

Maçın ilk 15 dakikasını Beşiktaşlı hanımların, yani “Ladies of Beşiktaş”ın arasında izledim. Yıllar sonra yine taraftarın arasına girmek bir başka oluyor. Varsa yoksa takımın golleri, başarısı... Taktikmiş, dizilişmiş, rakip takımın oyunuymuş, hiç önemli değil. Aslında en saf haliyle futbol seyretmek bu olmalı.

Beşiktaş da onları fazlasıyla sevindirdi dün akşam. Hem futbol hem de gol şöleni vardı İnönü’de. Vestel Manisa üç gün sonra yine Beşiktaş karşısında hiçbir varlık gösteremedi. Devre arasında çok sayıda futbolcu gitmiş, çok sayıda futbolcu gelmiş. Bu da Vestel’i bitirmiş gibi. Sezon başının da gerisine düşmüşler. Görülüyor ki, özellikle savunmanın ortasına devre arasında futbolcu almak büyük risk. İlk yarı Vestel savunması sanki yoktu. “Neredeyim ben” diyerek oynayan Kalabane’ya bir devre dayanabildi Yanal.

Vestel ayrıca ayarı bozuk bir makina gibiydi. Çok yavaş oynadılar, çok top kaybettiler. Aslında bunun sebebi de Beşiktaş’ın ilk kez sergilediği akıllı futboldu. Siyah-Beyazlılar kendi alanlarında beklediler, alan daralttılar, her topa bastılar. İşin bir tarafıydı bu. Sonra kaptıkları topları Ricardinho ve Delgado gibi usta ayaklarla derinlemesine ve çabucak atağa soktular. Ve Bobo... Geçen hafta benim için maçın adamıydı. Kaldığı yerden devam etti. Attı, attırdı. Hele Burak’a attırdığı dördüncü gol, takım dayanışması açısından ders gibiydi. Geniş alanlar bulunca Bobo ne kadar savaşkan ve hızlı bir forvet olduğunu gösterdi. Beşiktaş’ın en çağdaş futbolcusu bence bu genç Brezilyalı... Nobre sakatlanınca yerine Bobo gibi hızlı Burak’ı aldı Tigana. Böylece Beşiktaş ileri ikilisi görülmemiş biçimde hareketlendi. Değişerek kaleye doğrudan inen bu ikili herkese büyük zevk verdi. Gol de kaçırdılar ama varsın gol böyle kaçsın.

Maçın gizli kahramanı her topa yetişen ve kaptığı topları en olumlu biçimde kullanan gencecik Serdar Kurtuluş’tu. Bu ‘young Eagle’ın (genç Kartalın) en güzel tarafı da sert faullerden yılmaması, oyununa bakması... Bu gidişle çok daha iyi yerlere gidecek.

Beşiktaş hem futbola doyuruyor hem de zevk veriyor. Bunun saha dışı kahramanı ise kendi sistemiyle eldeki kadroyu birleştirmesini bilen Tigana... Bu Kartal’ı bir de başka bir rakip karşısında izlemek gerek. Önümüzdeki Gaziantep maçına bakıyorum ben de.
__________________
Sponsorumuz İçin Tıklayınız

Forum Kurallari İçin Tıklayınız
ferro1903 Ofline   Alıntı ile Cevapla