Tekil Mesaj gösterimi
Alt 06-05-2006, 13:10   #1
carsı_silivri
 
carsı_silivri - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Beşiktaş Cola Turca 84-Dacka 56

Click the image to open in full size.
Beşiktaş Cola Turka:84 Darüşşafaka:56
05.05.2006 21:53

Erkek Basketbol Takımımız, TBL’nin son haftasında Darüşşafaka’yı BJK Akatlar Spor ve Kültür Kompleksi’nde 84-56 mağlup etti. Ligi 3. sırada bitiren Takımımız, play-off'ta lig 6.'sı Tekelspor ile eşleşti. TBL’nin son haftasında Darüşşafaka ile play off’lar öncesinde kritik bir karşılaşmaya çıkan Siyah Beyazlılarımız, oyuna Mithat Demirel, Rodney Elliot, Tolga Tekinalp, Michale Wright ve Kerem Tunçeri beşi ile başladı. İki takımın da karşılıklı basketleriyle geçen ilk dakikanın ardından, Siyah Beyazlılarımız pota altında etkili olmaya başladı. Savunmada etkili olan ve dış atışlarla sayılar üreten Ekibimiz, 5. dakikada farkı 8 sayıya çıkardı (12-4). Siyah Beyazlılarımız, rakibinin top kayıplarını içeriden ve dışarıdan iyi şekilde değerlendirerek, 14-0’lık bir seri yakaladı. Ribauntlarda çok iyi bir grafik sergileyen ve rakibine hiç şans tanımayan Takımımız, Elliot’un üçlükleri ile farkı iyice açtı ve son dakikaya 26-8 önde girdi. Takımımız, Daçka’ya bir türlü hücumda oyun fırsatı vermedi.Siyah Beyazlılarımız, Elliot ve Wright ile rakibinin sayı girişimlerine blok koydu ve ilk periyotu 30-10 önde tamamladı.
İkinci çeyreğe de Tolga ve Kerem’in basketleri ile başlayan Erkek Basketbol Takımımız, Michael Wright’ın pota altını kontrol altına alması ile farkı daha da açtı. 14. dakikaya 41-19 önde girdi. Bu çeyrekte daha rahat sayılar kazanan Darüşşafaka, Gibbs ile farkı azaltmaya çalıştı. İlk periyotta yaptığı top kayıplarını bu çeyrekte tekrarlamayan yeşil beyazlılar, ilk yarının bitimine 1 dakika kala farkı 17 sayıya düşürdü ve ilk yarı sonunda Takımımız, soyunma odasına 49-32 önde gitti.
İkinci yarıya Rodney Elliot’un basketleri ile başlayan Takımımız, ilk dakikalarda savunmadaki etkisini kaybetti. İlk beş dakikada yalnızca 5 sayı atabilen Siyah Beyazlılarımız’ın düşük temposunu iyi değerlendiren rakibimiz, farkı 11 sayıya indirdi (54-43). Sonradan açılan ve üst üste sayılar bularak farkı tekrar açan Ekibimiz, 29. dakikayı 61-44’lük üstünlükle geçti. Takımımız, Kimani Ffriend’in bitime 25 saniye kala attığı basketle üçüncü periyotu da 65-45 galip bitirdi.
Son çeyrekte iki takım da savunmadaki başarılı oyunları ile dikkat çekti. İlk üç dakikada takımlar toplamda sadece 9 sayı atabildi. 4. dakikaya 71-51 önde giren Siyah Beyazlılarımız, oyunu rölantiye aldı. Takımımız, normal sezonun son maçında Darüşşafaka’yı 84-56 mağlup etti.
Siyah Beyazlılarımız, bu sonucun ardından ilk maçta mağlup olduğu Daçka’dan rövanşı aldı ve olası bir play off eşleşmesi öncesinde seriyi 0-0’a getirdi.
Karşılaşmanın en skorer ismi 23 sayı atan Michael Wright olurken, Rodney Elliot 15, Kimani Ffriend 11, Kerem Tunçeri 9, Tolga Tekinalp 9, Mithat Demirel 5, Nedim Yücel 4, Erdem Türetken 3, Barış Özcan 3, Eren Beyaz da 2 sayı kaydetti.
Click the image to open in full size.
Click the image to open in full size.
__________________
Dünya üzerinde yok böyle bir aşk..En büyük Aşk Beşiktaş…
carsı_silivri Ofline