Tekil Mesaj gösterimi
Alt 02-02-2007, 09:10   #20
imparator
Guest
 
imparator - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

9.1. Toprak Akrilik Küvet İşletmesi Hakkında Genel Bilgi
Toprak Akrilik Küvet, 1995’te üretime başlamış olup, 5100 m2’lik kapalı alanda en yeni teknoloji ile üretim yapmaktadır. İtalyan teknolojisi ile üretim yapan tesiste; hidromasajlı, panelli ve kabuk küvetler, panelli ve kabuk duş tekneleri, duş kolonları ve çok fonksiyonlu shower box’lar üretilmektedir.
Kuruluş, yurt içinde ve yurt dışında kalitesini ve üstünlüğünü kısa sürede kabul ettirmiş ve pazar payını %40’lara yükseltmiştir.

9.2. Toprak Akrilik Küvet İşletmesi’nde İthalat İşlemleri ve Uygulamalar
Toprak Akrilik Küvet İşletmesi, ürettiği ürünlere ilişkin hammadde ve yardımcı maddelerin %80’i ithal etmektedir. İşletme öncelikle, ihtiyacı olan malzemeleri hangi firmalardan alacağına dair bazı araştırmalar yapmaktadır. Bu araştırmalar doğrultusunda; uygun fiyata kaliteli üretim yapan ve en önemlisi de güven içinde ticari ilişkiler yapabileceği firmaları belirlemeye çalışmaktadır. İşletme halihazırda, gerek Avrupa Birliği üyesi ülkelerde gerekse diğer ülkelerde faaliyet gösteren pek çok firmadan mal almaktadır.
İşletme ithalat yapacağı firmayla irtibata geçerek kendisinden mal almak istediğini belirtmekte ve daha sonra karşılıklı görüşme ve yazışmalarla şartlar belirlenmektedir. Bu kapsamda, satın alınmak istenen malın özellikleri, miktarı, ihtiyaç zamanı gibi hususlar işletme tarafından ihracatçı firmaya iletilmekte ve ihracatçı firma da şartlarını ortaya koymakta, yani malın satış fiyatını, ne zaman gönderilebileceğini belirtmektedir. Bu görüşmelerde ayrıca; malın teslim şekli, işletmenin malın bedelini ödeme şekli de karara bağlanmaktadır. Bütün bu karşılıklı görüşmeler ve pazarlıklar sonucu, taraflar arasında satış sözleşmesi yapılmaktadır.
Varılan anlaşmayla beraber proforma fatura, ihracatçı firma tarafından Toprak Akrilik Küvet İşletmesi’ne gönderilir. Gönderilen proforma fatura şartlara uygunsa onaylanır.
Raporun sonuna, Toprak Akrilik Küvet İşletmesi’nin geçmiş dönemlerde yaptığı bazı ithalat işlemlerinde kullanılan belgeler eklenmiştir. Bunlar; PIOVAN firmasıyla yapılan ithalatta kullanılan proforma fatura ve ticari fatura, JTC firmasıyla yapılan ithalatta kullanılan proforma fatura ve ticari fatura ve RÖHM firmasıyla yapılan ithalatta kullanılan ATR belgesi ve ticari faturadır. Bu belgelerde; teslimat ve ödeme şekilleri de belirtilmiştir.
  Alıntı ile Cevapla