Tekil Mesaj gösterimi
Alt 02-02-2007, 10:28   #3
özgür_1903
Kıdemli Kartal

özgür_1903 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Yalakalık!

Halkımız kimi zaman şu sözü çok kullanır:
Tuz kokmuşsa ne yapacağız!
Maalesef kamu vicdanı adına görev yapan biz gazeteciler arasında meslek ahlakına sarılan çok az kişi kaldı. Bu satırları utanarak, içim kanayarak yazıyorum! Gazeteciyim diyerek sayfalarını ve TV ekranlarını kullananlara karşı hiçbir yaptırım yok. Adamın biri daha üç gün öncesine kadar her yazısında Beşiktaş başkanını en ağır biçim de eleştiriyordu. İşten çıkarılınca aynı kişi, Beşiktaş kongresinde Demirören'e övgüler dizen konuşma yaptı. Tanrım sen benim aklımı koru! Kalemini kır ama satma ilkesine sımsıkı sarılan biri olarak şu gerçeği dikkatlerinize sunuyorum : Fenerbahçe ve Galatasaray TV'lerinde bir tane bile profesyonel gazeteci program yapmazken, Beşiktaş TV, iş ve işçi bulma kurumu gibi çalışıyor. Yani Beşiktaş yazarları, Beşiktaş TV'de istihdam ediliyor. Şimdi siz değerli okurlarıma şunu soruyorum;
Para karşılığı Beşiktaş'ın iletişim kurumunda çalışan bir spor yazarı o kurumun başkanı ve yönetimi hakkında eleştiri hakkını özgürce kullanabilir mi?
Kullanamaz bu bir. Kullanırsa kapının önüne o gün konulur bu da iki.

Teşekkürler Terim!

Sevgili Fatih Terim, eleştiri ve önerilerden kendi adına her zaman ders çıkaran biridir. Ne kadar sert ve taviz vermez görünse de, doğru eleştiri ve öneriye saygılıdır . Bu konuda kompleks yapmaz. Konu şu efendim; Terim'e seslendim. Dedim ki: Tugay Kerimoğlu kendi isteği ile ve gençlerin yolunu açmak için Ulusal takımı bıraktı. Ama gördük ki Tugay harikalar yaratıyor. Öyleyse Tugay'ı Ulusal takıma al. Bülent Korkmaz'a yaptığın o jesti Tugay'a da yap. Terim benim bu önerimi yaptı. Bana da teşekkürler sinyor demek düştü

Uluç'u şikayet ediyorum!

Hayır; bu bana yapılmış bir hakaret değildir. Bu SABAH okurlarına yapılmış hakarettir. Şunu herkes bilsin ki Hıncal Uluç benden özür dilese bile her zaman yaptığımı yapıp boynuna sarılmayacağım. Efendim konu şudur: Uluç dün "Spor gazeteciliği nedir?. Ne değildir?" başlıklı yazısında spor yazarlarını yerden yere vuruyor. Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni Ertuğrul Özkök'ün TSYD seminerinde " Biz haber değil, hayal satıyoruz" sözünü eleştirdi. Diyor ki; "Neredesin ey spor yazarları derneği, gazeteciler cemiyeti, basın konseyi. Bir aydır medyada çıt yok. Yazıklar olsun!"
Bay Uluç; bu sabah masanın üzerinde iki adet SABAH gazetesi bulacaksın. Geçen Cuma ve önceki Cuma yazılarımı oku... Meslektaşım Ertuğrul Özkök'ü ve TSYD Başkanı Esat Yılmaer'i nasıl da acımasızca eleştirdiğimi oku... Bay Hıncal; şu huyunu bırak; sadece ben gördüm, ben yaşadım kompleksini.
Komik oluyorsun... Komik!..