Tekil Mesaj gösterimi
Alt 02-02-2007, 15:11   #1
NuraN
Dişi Kartal
 
NuraN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
5 milyon dolar hava parasını veren Cafe Marmara’yı kiralar

The Marmara Hotels Yönetim Kurulu Üyesi Kağan Gürsel, "Starbucks dahil bir kaç şirket Taksim’deki Cafe Marmara’ya teklifte bulundu ama kimse istediğimiz 5 milyon dolara çıkmadı. Bu rakamı veren Cafe Marmara’yı işletir" dedi.

TAKSİM Meydanı’ndaki eşsiz konumuyla İstanbul’un doluluk oranı en yüksek otelleri arasında bulunan The Marmara İstanbul’un Cafe Marmara’sı, 5 milyon dolar hava parasını ödeyen işletmeciye gidecek. Cafe Marmara’yı Starbucks’ın işleteceği söylentileri üzerine konuştuğumuz The Marmara Hotels Yönetim Kurulu Üyesi Kağan Gürsel, işletmeci bulmak için bir çabaları olmadığını söyledi. Kağan Gürsel, "Son aylarda Starbucks dahil 3-4 şirketten Cafe Marmara’yı işletmek için teklif geldi. Ancak herhangi bir hava parası telaffuz edilmedi. 5 milyon dolar hava parasını veren olursa Cafe Marmara’yı işletir" dedi.

PANOROMA’YA İŞLETMECİ: Kağan Gürsel, Cafe Marmara’ya teklifler gelmesinin nedenlerini şöyle açıkladı: "The Marmara Pera Oteli’ndeki restoranı dışarıdan bir işletmeciye verince, Mikla açıldı. Ondan çok memnun kalınca The Marmara’daki Panoroma restoran için arayışa girdik. Biz Panoroma için harekete geçince Cafe Marmara’ya da teklifler gelmeye başladı. Cafe Marmara’ya 3-4 şirketten teklif geldi. Starbucks’tan da teklif geldi ama hiçbir hava parası telaffuz edilmedi. Söylendiği gibi 5 milyon dolarlık bir teklif gelirse Cafe Marmara’yı işletir."

TİCARİ BAKARIZ: Cafe Marmara’yı bir işletmeciye vermek gibi bir arayışları olmadığını vurgulayan Gürsel, bir arayışta olmamalarına rağmen gelecek tekliflere de açık olduklarını söyledi. Gürsel, gelen teklifleri ticari anlamda değerlendireceklerini belirterek "Böyle bir süreçte karar verirken kıymete ve pratiğe bakarız. Mikla’daki gibi bir işletmeciye verince hem kalitede hem de ticari olarak bir kayıp yaşamıyoruz" dedi.

BURASI GÖZBEBEĞİMİZ: The Marmara Hotel İstanbul Genel Müdürü Hakan Balcan ise, hava paraları verildiği, anlaşmaların yapıldığı gibi haberleri izlediklerini belirterek, "Cafe Marmara’ya pekçok teklif gelir. Burası çok revaçta bir yer. Pekçok işletmeci böyle bir mekanı işletmek ister" dedi. Cafe Marmara’nın sadece ticari bir mekan olmadığına değinen Balcan, "Cafe Marmara bizim için çok önemli. Bizim göz bebeğimizdir. İstanbul ile özdeşleşmiş bir mekan. Cafe Marmara’yı işletmek öyle kolay bir iş değil. Kolay kolay bir işletmeciye vermeyiz" diye konuştu.

TEPKİLER GELMİŞTİ: Cafe Marmara’nın, Starbucks gibi daha çok hızlı kahve tüketimini çağrıştıran bir zincir tarafından işletilecek olması yönündeki haberler pekçok tepkiye de sebep olmuştu. Cafe Marmara’nın her ne olursa olsun Cafe Marmara olarak kalması, karakteristiğini koruması gerektiği belirtilmişti.
__________________
__________________
Gönlümle baş başa düşündüm demin;
Artık bir sihirsiz nefes gibisin.
Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin
Akisleri sönen bir ses gibisin.

Mâziye karışıp sevda yeminim,
Bir anda unuttum seni, eminim .
Kalbimde kalbine yok bile kinim .
Bence artık sen de herkes gibisin.

Eylül 2008


NuraN Ofline   Alıntı ile Cevapla