Tekil Mesaj gösterimi
Alt 06-05-2006, 15:57   #1
karakartal_baris
 
karakartal_baris - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
NBA takımlarından Efes ve Ülker’e teklif

Türkiye Basketbol Ligi'nin iki önemli takımı Efes Pilsen ve Ülkerspor'da NBA heyecanı yaşanıyor.

Amerikan Profesyonel Basketbol Ligi'nin (NBA) Türkiye'de son yıllarda şampiyonluğa ambargo koyan ve Avrupa Ligi'nde Türkiye'yi temsil eden Efes Pilsen ve Ülkerspor'a NBA takımlarıyla maç yapmak için teklifte bulunduğu açıklandı.

Efes Pilsen Genel Menajeri Engin Özerhun, NBA'in kendilerine ve Ülkerspor'a bu konuda teklifte bulunduğunu ve buna sıcak baktıklarını söyledi.

Özerhun, teklifin birinci aşamasında ABD'ye gidip bir NBA takımıyla hazırlık maçı yapmak olduğunu belirterek, ''Bunun ikinci aşaması Türkiye'de bu hazırlık maçını yapmak var, ancak bunun için parasal koşulların ve maç takviminin de uygun olması gerekiyor'' dedi.

Daha önceden görüştükleri NBA yetkilileriyle Çek Cumhuriyeti'nin başkenti Prag'da yapılacak Avrupa Ligi Dörtlü Finali sırasında gerçekleştirilecek ULEB yönetim kurulu toplantısında bir daha görüşeceklerini kaydeden Engin Özerhun, ''Biz de teklife olumlu bakıyoruz, ancak bunun için Basketbol Federasyonu'nun takviminin de uygun olması gerekiyor. Parasal koşullar var. Denver Nuggets'ın bunun için adı geçiyor. Teklifin bir başka boyutu da 2007 yılında Ekim ayında bir NBA takımın Türkiye'ye gelmesi ve burada Efes Pilsen ve Ülkerspor ile hazırlık maçı yapması var. Bunu değerlendiriyoruz. Görüşmeler sürecek. Tabii ki NBA takımlarıyla maç yapan ilk Türk takımı olmak gurur verici olacak. Yalnız bunun için parasal koşullar ağır. Adım adım bunu değerlendireceğiz'' diye konuştu.

Artış: ''Türkiye'de oynamaktan yanayız''
Efes Pilsen ile birlikte hazırlık maçı yapma konusunda teklif alan bir diğer Türk takımı olan Ülkerspor'un genel menajeri Hakan Artış ise NBA takımlarıyla Türkiye'de oynamaktan yana olduğunu söyledi.

Bu konuda Efes Pilsen ile işbirliği halinde olduklarını kaydeden Artış, ''Basketbol Federasyonu'nun da bu işin içinde olmasını arzuluyoruz. Dışarıda maçları yapmaktan çok Türkiye'de oynamaktan yanayız. Hazırlık maçlarının bir basketbol şöleni içinde geçmesini istiyoruz. Arzumuz Türk basketbolseverlerin NBA takımlarını burada canlı bir şekilde izlemesidir'' diye konuştu.
__________________
siyah ulAn beyaz ulAn
alayına gider ulAn!...
ARŞI.
bIz,AnnEnIzIN SıZ sOkAgA çIkaRKeN uYarDığI O KötÜ ÇocUklArıZ!
karakartal_baris Ofline