Tekil Mesaj gösterimi
Alt 03-02-2007, 10:11   #27
imparator
Guest
 
imparator - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

İhracatçının vesaikle birlikte muhatabı ithalatçı olan bir poliçe ibraz etmesi halinde; poliçenin arkasına “pay to the order of ( muhabir banka adı) yazılıp yetkililerce imzalanarak ciro edilir ve diğer vesaikle beraber muhabire gönderilir.

2.6- KREDİLİ İHRACAT


Kredili ihracat , mal bedellerinin malın alıcısının eline geçmesinden sonra ve ihracat bedellerinin normal ödeme sürelerini aşacak şekilde ödenmesine olanak sağlayan bir satış şeklidir.

Kanun gereği, yalnızca vergi iadesinden yararlanan sınai ürünler ile komple tesislerin kredili ihracı mümkün olup, söz konusu malların kredili olarak satışı, mal bedeli dövizlerin, fiili ihraç tarihinden itibaren en geç 3 yıl içinde ( gemilerde 8 yıl içinde) ödenmesi kaydıyla yapılabilir.

Belirlenen mallar veya vadeler dışında kalan kredili olarak ihraç edilebilecek diğer mallar ile ödeme güçlükleri içinde bulunan ülkelere yapılacak kredili ihracat müracatları, ilgili meslek kuruluşlarınca Müşteşarlığa iletilecek ve Müsteşarlık’ça incelenerek sonuçlandırılacaktır.

2.7- KABUL KREDİLİ İHRACAT


Satın aldığı mal bedelini ithalatçı tarafından malı teslim aldığı sırada değil, belirlenen bir vade içinde ödeneceğini satıcıya garanti etmek üzere açılan ve lehdarın ibraz edeceği vadeli bir poliçenin bankaca kabulü veya avalize edilmesi suretiyle gerçekleşecek olan bir çeşit akreditiftir.
  Alıntı ile Cevapla