Tekil Mesaj gösterimi
Alt 03-02-2007, 10:11   #31
imparator
Guest
 
imparator - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

4.1.3 TAAHHÜT KAPATILMASI


Prefinansman kredisi ( faiz, komisyon ve giderler dahil) ihracat için ihracattan elde edilen dövizlerle, döviz kazandırıcı işlemler için sağlanmışsa döviz kazandırıcı işlemler için sağlanmışsa döviz kazandırıcı işlemlerden elde edilen dövizlerle ödenir.



4.2- DÖVİZ KREDİLERİ



İhracat, ihracat sayılan satış ve teslimler ile döviz kazandırıcı faaliyetlerin finansmanında kullanılmak kullanuılmak üzere, kullanılan, kredi tutarı faizi ve masrafları kadar ihracat taahhüdü olan, bu nedenle Vergi Resim Harç İstisnası uygulanan, 18 ay vadeli kredilerdir.

4.2.1- KREDİNİN AÇILIŞI



I. Kredinin Döviz olarak kullandırımı:
II. İhracatı teşvik belgesi, VRHİB, DİİB alınmış olmalı ve bu belgede döviz tahsisinin öngörülmesi gerekir.
III. İhracat, ihracat sayılan satış ve teslimler ile döviz kazandırıcı faaliyetlerde bulunanlara, bu faaliyetlerle ilgili döviz tahsisi murat işlemlerde kullandırılır.

IV. Kredinin TL olarak kullandırımı:
V. Yukarıda belirtilen hususların dışında döviz kredileri TL olarak kullandırılır. Döviz olarak muhasebeleştirilir. Kullandırım sırasında herhangi bir belge (DİİB, VRHİB vs.) gerekmez. Kredi ihracatın finansmanına kullandırılır. İhracat sayılan satış ve teslimler ile döviz kazandırıcı faaliyetlerin finansmanı için de kullandırılabilir.
  Alıntı ile Cevapla