Tekil Mesaj gösterimi
Alt 03-02-2007, 10:12   #33
imparator
Guest
 
imparator - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Kredinin vadesi 18 aydan kısa ise, kredinin vadesi ile 18 aya kadar olan sürede yapılan ihracatlar da taahhüde sayılır.

Belgeli Kredilerde,

VRKİB veya DİİB’lerin taahhütleri yerine getirilmişse, bu belgelerde tarif edilen hizmet ihracı ile harç sayılan satış ve teslimlerin finansmanında kullanılan TL döviz kredilerinin ihracat taahhütlerinin yerine getirilmiş olduğu kabul edilir. Belgede kayıtlı taahhüt tutarı kadar kredi kullandırılır.

Belgeli kredilerde kredi ile ilgili ihracat taahhünün kapatılması, DİİB veya VRHİB’nin kapatılması ile mümkündür. Bir başka değişle, kredi ile ilgili ihracat taahhüdü, belgenin akibetine bağlı olarak kapatılır. Belgenin taahhüdü kapatılmış ise kredinin taahhüdü de kapatılmış olur.

DİİB, ihracatçı birliklerince VRHİB TCMB’nca kontrol edilerek kapatılır. Bankalara gönderilir.

4.3- HARİCİ GARANTİLER


a) yurt içine yönelik garanti mektupları: Lehdarın yurt içinde bulunduğu ve yurt dışında bulunan amirin talimatı üzerine düzenlenen bir kontrgaranti altında lehdara yönelik olarak düzenlenen garanti mektuplarıdır.

Yurt dışı muhabir bankanın, bizden yalnızca iletmemizi istediği bir doğrudan garantinin, tarafımızca düzenlenen ikinci bir garanti mektubu olmayacağına dikkat edilmelidir. Bununla birlikte değişenin yalnızca, yurt dışından alınan bir garanti ile karşı karşıya bulunulması olduğu unutulmamalıdır.
  Alıntı ile Cevapla