Tekil Mesaj gösterimi
Alt 03-02-2007, 10:12   #34
imparator
Guest
 
imparator - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

a) Yurt dışına yönelik garanti mektupları: “Dış Garanti” olarak adlandırılan türdür. Lehdar yurt dışında, amir ise yurt içindedir. Ancak, ayrık bir durum olarak, lehdarın ve amirin yurt dışında bulunduğu işlemler için düzenlenebilecek garanti mektupları da bu başlık altında düşünülmelidir.


4.3.1- KREDİ TAHSİSİ KOŞULLARI



4.3.2- KULLANDIRILMASI



4.3.3- TASFİYESİ (TAZMİNİ)



Ledar ancak amir edimini gereğince yerine getirmediğinde garanti altında kendisine ödeme yapılmasını isteyebilir ve bu istemini garantinin vadesi sona erdikten sonra yapamaz.

Ayrıca, istem kesinlikle garantide yer verildiği gibi uygun biçimde yapılmalıdır. Tersi durumda, istemin dikkate alınmayacağı açıktır. Bu konuda dikkati çeken en önemli nokta; ilgilki olduğu işlemden Bğımsız olan ve garantinin koşulsuz ve dönülmez ödeme yükümlülüğünü içeren garanti mektubunun lehdar tarafından haksız bir biçimde kullanarak tazmin isteminde bulunulmasıdır. Böyle bir durumda, bağımsızlık dikkate alındığında tazmin isteminin yerine getirilmesinin gerektiğ doğal olmakla birlikte, amirin daha önce mahkeme aracılığıyla ödeme yasağı koydurması bankanın tazmin istemini yerine getirmesini önleyecektir. Ancak, garantinin hangi ülkenin hukukuna göre işlem göreceği bu noktada önemli bir rol oynayacaktır. Tazmine bir seçenek olarak, lehdarın zaman zaman süre uzatımı isteminde bulunduğu da görülebilir. Doğaldır ki, bu istem de vade gününden sonra garantöre ulaşırsa geçerli sayılmayacaktır.
  Alıntı ile Cevapla