Tekil Mesaj gösterimi
Alt 03-02-2007, 21:37   #1
Meric
Yardımcı Admin
 
Meric - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Alkol Ve Sigranın Zararları..

Erkeklik alkole feda!..

Alkol kullanımı sonucunda erkeklerde cinsel dürtüler azalırken iktidarsızlık da başlıyor. Yetmezmişgibi, göğüs büyümesi gibi kadınsı özellikler kazanıyorlar.

Kanserin İki Nedeni Var : Beslenme ve Sİgara!

Yürüyüş Prostat Kanseri Düşmanı

Uzun süreli alkol kullanımının bazı endokrin (hormonal) bozukluklarına yol açtığını söyleyen Psikiyatrist Nihat Kaya, "Alkol adrenalin ve noradrenalin salgısını artırıyor, hipofiz arka lobundan antidiüretik (idrar söktürmeye karşı) salınımını ise azaltıyor. Antidiüretik salınımdaki azalmaya bağlı olarak alkol alanlar sık sık tuvalete çıkıyor." diyor. kaya, alkol kullanımının ayrıca erkeklik hormonu üzerinde de olumsuz etkiler yarattığını vurguluyor. Alkolün erkeklik hormonu testesteron düzeyini de azalttığını söyleyen Kaya, "kanda Testesteron düzeyinin azalması seks dürtüsünü azaltıyor ve iktidarsızlık gelişiyor" diyor.

Kadınlığa Doğru Adım Adım

kaya, "Alkol aynı zamanda kadınlık hormonu olan östrojenin erkekte çok az olan miktarını da artırıyor. Buna bağlı olarak erkeklerde göğüs büyümesi ortaya çıkıyor, kıllanma azalıyor ve kadınsı belirtiler oluşuyor" diyerek uyarıda bulunuyor.

(anka)

Kanserin iki nedeni var : beslenme ve sigara.

Sağlık Bakanlığı Kanserle Savaş Dairesi başkanı Prof.Dr.Murat Tuncer, "2020 yılında dünyada kanserli sayısının 20 milyona yükseleceği tahmin ediliyor. Bu korkutucu artışın %80'i, ülkemizin de içinde bulunduğu, gelişmekte olan ülkelerde ortaya çıkacak. İnsan yaşamını tehdit etmesi, yaşam kalitesini ağır şekilde etkilemesi, tedavisinin riskli ve son derece pahalı olması nedeniyle, kanserle savaşta daha çok önleyici çalışmalara ağırlık veriliyor. Bugün biliniyor ki, tüm kanserlerin %35'i beslenme ile ilgili, %30'u direkt veya endirekt sigara ile ilgili oluşuyor.

YürüyüşProstat Kanserinin Düşmanı

Akdeniz Üniversitesi Tıp fakültesi Üroloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç.Dr.Tibet Erdoğru, prostat kanserin oluşumunu engellemenin , sadece beslenmeye bağlı olmadığını, Günlük aktivitelerle de ilgili olduğunu beliritiyor. Doç.Dr.Erdoğru, her gün 30 dakika spor yapılması gerektiğinin altını çiziyor ve risk grubu oluşturan 50 yaş üzeri erkeklerin, ağır spor aktiviteleri yapamayabileceğini de vurguluyor. Erdoğru, "Herkesin rahatça yapabileceği spor, yürüyüştür. 30 dakikalık hızlı tempoda yürüyüş, kişiyi pek çok hastalıktan koruduğu gibi, prostat kanserinden de korur" diyor
__________________


http://img81.imageshack.us/img81/9771/topmain8dd3mg5.jpg
Meric Ofline   Alıntı ile Cevapla