Yeşil Soslu Et
Malzemeler
Mutfak
Zorluk 2
Süre 90 dk.
Kaç Kişilik 4
Yöntem
1 Kilo az yağlı ve kemikli kuzu eti
2 Adet limon
3 Çorba kaşığı tereyağı
Birkaç dilim salam
1 Demet mardanoz
1 Çay kaşığı kekik
1 Çay kaşığı mercanköşk
2 Çorba kaşığı sirke
Yeterince kaynar su
3 Adet yumurta sarısı
1 Adet soğan
Tuz, karabiber
Yeterince un
Hazırlanışı
* Kuzu etini ortadan ikiye kesilmiş limonla ovup, bir süre dinlendirin.
* Yıkayıp kuruladıktan sonra hepsini eşit büyüklükte doğrayın.
* Tek tek unlayıp, geniş bir tavaya dizin.
* Tereyağı, 1 tutam tuz, kekik, karabiber, halka doğranmış soğan ve ince şeritler halinde doğranmış salamı ilave edin.
* Orta ateşte sık sık çevirerek 10 dakika kavurun.
* Sirke ve yarım su bardağı su ilave edin.
* Buharlaşınca ateşi kısıp, kapağı kapalı olarak yaklaşık 60 dakika pişirin.
* Arada bir kapağını açarak suyunu kotrol edin.
* Azaldıkça su ilave edebilirsiniz.
* 1 Limon kabuğunu rendeleyip suyunu sıkın.
* Yumurta sarılarını çırpın.
* Robotta ince çekilmiş maydanoz, mercanköşk, limon kabuğu rendesi, kalan tuz ve limon suyunu ilave edip, düzgün bir karışım elde edinceye kadar çırpın.
* Et pişince hazırladığınız sosu üzerine gezdirip, hızla altüst edin.
* Ateşten alıp, sıcak olarak servis yapın.
* NOT : Bu yemeği yanında patates püresi, sebze kavurması yada fava püresini garnitür olarak kullanabilirsiniz.
__________________
__________________ Gönlümle baş başa düşündüm demin;
Artık bir sihirsiz nefes gibisin.
Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin
Akisleri sönen bir ses gibisin.
Mâziye karışıp sevda yeminim,
Bir anda unuttum seni, eminim .
Kalbimde kalbine yok bile kinim .
Bence artık sen de herkes gibisin.
Eylül 2008 |