Konu: Et Yemekleri
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 04-02-2007, 22:08   #19
NuraN
Dişi Kartal
 
NuraN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Şarmula Soslu Arnavut Ciğeri

Şarmula Soslu Arnavut Ciğeri
Malzemeler
Mutfak
Zorluk 1
Süre 30 dk.
Kaç Kişilik 6
Yöntem
1 Adet kuzu ciğeri
2 Çorba kaşığı un
Kızartmak için sıvıyağ
3 Diş sarımsak
1 Adet soğan
2 Çorba kaşığı sirke
Kırmızı pulbiber
3-4 Dal maydanoz


Hazırlanışı

* Kuşbaşı doğranmış kuzu ciğerini genişçe bir kapta una bulayın.
* Bir tavada kızdırılmış yağda pembeleşinceye kadar kavurup yağını süzün.
* Ciğeri kavurduğunuz yağda sarımak, sirke ve kırmızı pulbiberi bir taşım kaynatın.
* Doğanı halka şeklinde doğrayıp tuzla ovun.
* Ciğerleri servis tabağına alıp hazırladığınız sosu gezdirin.
* Soğan ve maydanozla birlikte servis yapın.
__________________
__________________
Gönlümle baş başa düşündüm demin;
Artık bir sihirsiz nefes gibisin.
Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin
Akisleri sönen bir ses gibisin.

Mâziye karışıp sevda yeminim,
Bir anda unuttum seni, eminim .
Kalbimde kalbine yok bile kinim .
Bence artık sen de herkes gibisin.

Eylül 2008


NuraN Ofline   Alıntı ile Cevapla