Meksika Bifteği
Malzemeler
Mutfak
Zorluk 2
Süre 40 dk.
Kaç Kişilik 5
Yöntem
Yarım kilo biftek
Yarım kilo taze fasulye
4-5 Adet sivri biber
2 Çorba kaşığı tereyağı
Tuz, karabiber, kırmızı biber
Hazırlanışı
* Öncelikle biftekleri bıçakla çizerek içlerinin daha iyi pişmesini sağlayın.
* Tuz ve karabiber serpin.
* Yağın yarısını tavaya alın.
* Yaü eridiğinde biftekleri arkalı önlü hafifçe pişirin.
* Pişirdiğiniz biftekleri servis tabağına alın.
* Diğer yandan, sivri biberleri ince doğrayıp bifteklerin kenarına alın.
* Fasulyeleri de çok az su ile haşlayıp, bifteklerin yanına dizin.
* Kalan tereyağını eritip, kırmızı biberi ilave edin.
* 1 dakika kızdırıp, biberli yağı fasulyelerin üzerine gezdirerek servis yapın.
__________________
__________________ Gönlümle baş başa düşündüm demin;
Artık bir sihirsiz nefes gibisin.
Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin
Akisleri sönen bir ses gibisin.
Mâziye karışıp sevda yeminim,
Bir anda unuttum seni, eminim .
Kalbimde kalbine yok bile kinim .
Bence artık sen de herkes gibisin.
Eylül 2008 |