Konu: Et Yemekleri
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 04-02-2007, 22:21   #10
NuraN
Dişi Kartal
 
NuraN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Etli lahana sarması



Malzemeler (4 kişilik)
* 1 adet lahana
* 300 gr kıyma
* 1 çay bardağı pirinç
* 2 adet kuru soğan
* 2 adet domates, tuz
* 1 çorba kaşığı domates salçası
* 4 çorba kaşığı margarin
* maydanoz, karabiber

Hazırlanışı
lahanada, dolma olabilecek yaprakları ayırın. Bir tencerede tuzlu su kaynatın ve bu yaprakları içine atın. Yumuşayıncaya kadar haşlayın. Bir tepsiye çıkartın. Kıymaya ince doğranmış soğan, yıkanmış pirinç, salça, rendelenmiş domates, yıkanmış ve ince kıyılmış maydanoz, tuz, karabiber ve az miktar su ekleyin. Ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yapraklara koyup sarın. Bir tencerenin dibine birkaç lahana yaprağı serip dolmaları dizin. Üzerine örtecek kadar su, margarin ve az tuz ilave edin. Üzerine bir tabak kapatın. Hafif ateşte pişirin.

AFİYET OLSUN
__________________
Gönlümle baş başa düşündüm demin;
Artık bir sihirsiz nefes gibisin.
Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin
Akisleri sönen bir ses gibisin.

Mâziye karışıp sevda yeminim,
Bir anda unuttum seni, eminim .
Kalbimde kalbine yok bile kinim .
Bence artık sen de herkes gibisin.

Eylül 2008


NuraN Ofline   Alıntı ile Cevapla