Konu: Et Yemekleri
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 04-02-2007, 22:31   #60
NuraN
Dişi Kartal
 
NuraN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Patates yatağında beşamel soslu tavuklu mantar sote

adet kemiksiz tavuk göğsü
1/2 kg mantar
1 adet soğan
2 sivri biber
1 domates
2-3 yemek kaşığı sıvı yağ veya tereyağı

5-6 adet orta boy patates

beşamel sos için:
2 yemek kaşığı tereyağı
2 kaşık un
1 su bardağı süt
tuz karabiber
Yapılışı
önce patatesleri soyup ortadan ikiye ayırıyoruz.ortalarını bir kaşık yardımıyla ouyp çıkartıyoruz.kızgın yağda kızartıp fırın tepsisine sıralıyoruz.diğer tarafta tencereye yağı alıp önce soğanı sonra sırayla küpler halinde doğranmış tavuk etini ,biberleri küçük doğranmış mantarı ve domatesleri ilave edip soteliyoruz.tuzla talandırıp patateslerin içini dolduruyoruz.beşamel sos içinde yağı tavaya alıp içinde unu kokusu çıkana kadar kavuruyoruz.soğuk sütü ilave edip topaklaşmadan karıştırarak pişiriyoruz.çok koyu olmamalı koyu olursa süt ilavesi yapılabilir. sosuda mantarlı harcın üstüne kaşıkla döküp fırına bırakıyoruz.190cde 5-10dk bekletip servis yapıyoruz.
afiyet olsun
alıntıdır<<
__________________
Gönlümle baş başa düşündüm demin;
Artık bir sihirsiz nefes gibisin.
Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin
Akisleri sönen bir ses gibisin.

Mâziye karışıp sevda yeminim,
Bir anda unuttum seni, eminim .
Kalbimde kalbine yok bile kinim .
Bence artık sen de herkes gibisin.

Eylül 2008


NuraN Ofline   Alıntı ile Cevapla