Şiveydiz
MALZEMELER
1 kg kuzu eti (kuşbaşı)
2 adet yumurta
1/2 kg nohut
taze soğan
1.5 kg yoğurt
taze sarmısak
tuz, nane
HAZIRLANIŞI
Kemiksiz, kuşbaşı doğranmış etle, 1/2 kg nohudu pişirin. Diğer bir kapta üç soğana bir sarmısak düşecek şekilde, beş-altı cm aralıklarla az suda haşlayın. Her ikisin de pişirdikten sonra karştırın ve birkaç taşım kaynatın. Bir tas yoğurdun içine yurmuta kırıp, tencereye ilave edin. Tuz ve nane koyup servis yapın.
AFIYET OLSUN!
__________________ Gönlümle baş başa düşündüm demin;
Artık bir sihirsiz nefes gibisin.
Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin
Akisleri sönen bir ses gibisin.
Mâziye karışıp sevda yeminim,
Bir anda unuttum seni, eminim .
Kalbimde kalbine yok bile kinim .
Bence artık sen de herkes gibisin.
Eylül 2008 |