Konu: Et Yemekleri
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 04-02-2007, 22:48   #96
NuraN
Dişi Kartal
 
NuraN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Pastırmalı Dana Biftek

MALZEMELER
8 adet ince kesilmiş dana biftek
8 adet ince kesilmiş pastırma
16 adet adaçayı yaprağı
1 adet soğan
tuz
karabiber
2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
3 yemek kaşığı Marsala (Kırmızı Şarap)
Sosu icin gerekli malzeme:
1 bardak et suyu
1 yemek kaşığı un nişastası
kekik
tuz
karabiber
1 yemek kaşığı tereyağı

HAZIRLANIŞI
Biftekleri biraz dövdükten sonra tuz ve karabirberleyin, üzerine pastırma ve adaçayı yapraklarını koyun diğer bifteği üzerine kapatın ve dört yanını kürdan yardımı ile iyice kapatın. Daha önce kızdırılmış sıvı yağın içerisinde hafif ateşte iki tarafını da kızartın.Tavadan cıkarın ve sıcak kalmasını sağlayın.
Sosu için: Soğanları küçük kareler halinde doğradıktan sonra 1 yemek kaşığı tereyağında (kısık ateşte) kavurun. İki yemek kaşığı un nişastasını ilave edin, et suyunu, kırmızı şarabı ilave edin ve beş dakika kaynatın. Servis esnasında bifteklerin üzerine dökün. Bu et kızartmasının yanına evde yapılmış makarna yakışır.


AFİYET OLSUN !
__________________
Gönlümle baş başa düşündüm demin;
Artık bir sihirsiz nefes gibisin.
Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin
Akisleri sönen bir ses gibisin.

Mâziye karışıp sevda yeminim,
Bir anda unuttum seni, eminim .
Kalbimde kalbine yok bile kinim .
Bence artık sen de herkes gibisin.

Eylül 2008


NuraN Ofline   Alıntı ile Cevapla