Konu: Et Yemekleri
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 04-02-2007, 22:54   #113
NuraN
Dişi Kartal
 
NuraN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Kuzu Kapama (Rumeli Usulü)

MALZEMELER
1 kg parça halinde kuzu kol
1 demet maydanoz
1 demet taze nane
1 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı yağ
2 demet taze sarmısak
8 demet taze soğan
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz

HAZIRLANIŞI
Bütün et parçalarını yıkyıp, derince bir tencereye koyun. Üzerine soğan, sarmısak, maydanoz, nane, biber, yağ ve tuz ilave edip, çok ağır ateşte susuz olarak 30 dakika kadar pişirin. Daha sonra iki çorba kaşığı un, yarım bardak su ile iyice kanştırıp, yemeğin üzerine dökün. Et yumuşayıncaya dek hafif ateşte kaynatın. Sıcak servis yapın.

AFIYET OLSUN!
__________________
Gönlümle baş başa düşündüm demin;
Artık bir sihirsiz nefes gibisin.
Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin
Akisleri sönen bir ses gibisin.

Mâziye karışıp sevda yeminim,
Bir anda unuttum seni, eminim .
Kalbimde kalbine yok bile kinim .
Bence artık sen de herkes gibisin.

Eylül 2008


NuraN Ofline   Alıntı ile Cevapla