Konu: Et Yemekleri
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 04-02-2007, 22:56   #122
NuraN
Dişi Kartal
 
NuraN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Kağıtta Biftek

MALZEMELER
1 kilo biftek
2 diş sarımsak
Az tuz ve karabiber
1 tatlı kaşığı kekik
2 adet domates
1 kutu mantar
1 paket dilim çedar
2 yemek kaşığı tereyağı
Yarım limon suyu

HAZIRLANIŞI
Sarımsak hafifçe dövülür. Tuz, karabiber ve sarımsak karıştırılarak herbir et bu karışımla hafifçe ovulur. Etler tek tek folyo kağıdına konulur. Herbirinin üzerine halka olarak dilimlenmiş domates, kekik, limonlu suda 1-2 taşım kaynatılıp suyu süzüldükten sonra ince kıyılmış mantar, birer dilim çedar ve fındık kadar tereyağı konulup herbir folyonun ağzı kapatılıp paket haline getirilerek 180 derece fırında 40 dakika kadar pişirilir.




AFIYET OLSUN!
__________________
Gönlümle baş başa düşündüm demin;
Artık bir sihirsiz nefes gibisin.
Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin
Akisleri sönen bir ses gibisin.

Mâziye karışıp sevda yeminim,
Bir anda unuttum seni, eminim .
Kalbimde kalbine yok bile kinim .
Bence artık sen de herkes gibisin.

Eylül 2008


NuraN Ofline   Alıntı ile Cevapla