Konu: Et Yemekleri
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 04-02-2007, 23:09   #39
NuraN
Dişi Kartal
 
NuraN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Tavuk Yahnisi

MALZEMELER:
  • 1 adet piliç
  • 3 çorba kaşığı margarin
  • 3 kuru soğan
  • 2 iri boy domates
  • 1 kaşık karabiber
  • 1 su bardağı su
  • tuz

YAPILIŞI:

Bol suda iyice yıkanan tavuk, but, göğüs, kanat olmak üzere parçalara ayrılır. Kaburga ve bel kemikleri çıkarılır. Böylece küçük parçalara ayrılmış olan tavuklar margarinle kuvvetli ateşte 8-10 dakika karıştırılarak sote edilir. Sonra ince ve yarımay biçiminde doğranmış soğanlar katılır, tuz serpilir ve tahta kaşıkla karıştırarak soğanlar pembeleşinceye kadar kavrulur.
Soğanlar pembeleşince, kabukları soyulmuş, çekirdekleri çıkarıldıktan sonra küçük küçük doğranmış domatesler katılır. Karabiber serpildikten sonra iki bardak sıcak su katılır ve tavuklar yumuşak bir duruma gelinceye kadar hafif ısılı ateşte 1.5-2 saat pişirilir (tenceredeki su yetmezse azar azar bir miktar daha sıcak su katılabilir). Yahni pişince servis tabağına boşaltılır ve servis yapılır
__________________
__________________
Gönlümle baş başa düşündüm demin;
Artık bir sihirsiz nefes gibisin.
Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin
Akisleri sönen bir ses gibisin.

Mâziye karışıp sevda yeminim,
Bir anda unuttum seni, eminim .
Kalbimde kalbine yok bile kinim .
Bence artık sen de herkes gibisin.

Eylül 2008


NuraN Ofline   Alıntı ile Cevapla