Konu: Et Yemekleri
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 04-02-2007, 23:09   #169
NuraN
Dişi Kartal
 
NuraN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Reyhanlı Tavuk Göğsü

Reyhanlı Tavuk Göğsü
Servis (Kaç Kişilik): 8 KİŞİLİK
Tek Kişilik Servis Kalorisi: belirtilmemiş
Hazırlama Süresi: 30DAK
Zorluk Derecesi: Kolay


Gereçler:
2ADET TAVUK GÖĞSÜ
1ADET HAVUÇ
2ADET DOMATES
1 ADET SOĞAN YARIM ÇAY BARDAĞI ZEYTİNYAĞI
BİR TUTAM REYHAN OTU
YETERİ KADAR TUZ
Yapılışı:
Tavuk göğüsleri ince biftek şeklinde olmalıdır. Soğanlar ince doğranıp zeytinyağı ile biraz pişirilip üzerine revdelenmiş havuç,tuzve domates eklenip kavrulur. Hazırlanan bu malzemeden birazı bir tepsiye dökülür üzerine göğüsler dizilir daha sonra kalan harç malzemede tepsiye dökülerek eşit şekilde dağıtılır. Yemeğimizin üzerine reyhan serpilir ve alüminyum folyo ile kapatılarak 300 c de 25 dak pişirilir. AFİYET OLSUN
Servis Önerileri:
Pazı kavurma ile sıcak servis ediniz.
__________________
Gönlümle baş başa düşündüm demin;
Artık bir sihirsiz nefes gibisin.
Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin
Akisleri sönen bir ses gibisin.

Mâziye karışıp sevda yeminim,
Bir anda unuttum seni, eminim .
Kalbimde kalbine yok bile kinim .
Bence artık sen de herkes gibisin.

Eylül 2008


NuraN Ofline   Alıntı ile Cevapla