Tekil Mesaj gösterimi
Alt 05-02-2007, 17:23   #1
özgür_1903
Kıdemli Kartal
 
özgür_1903 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Tigana & Arıca bravo - Kazım KANAT

Tigana & Arıca bravo

Sorunun cevabı çok basit... Erdoğan Arıca, Ersun Yanal'ın düştüğü tuzağa düşmedi. Kocaman bir bravo... Bir bravo da Tigana'ya... Bu övgüleri görüşlerinize sunuyorum...
Mösyö Jean Tigana şunu yaptı:
Beşiktaş'ın hücum felsefesinde devrim yarattı. Çapraz koşular yapan ve uzaktan iyi şut atan ve 'Sprinter ve gezgin santrfor' özelliği taşıyan Bobo-Burak Yılmaz ikilisini çift santrfor oynattı.
Tigana'nın bu yorumu şunu gösterdi ki; Beşiktaş'ın bu hücum sistemi, pozisyonu bekleyen değil, pozisyonu üreten golcüler üzerine kurulu. Bu da şu demek: Beşiktaş'ın bu sisteminde bile Mert Nobre'ye yer yok. (Karambollerin golcüsü olan ve en önemli özelliği hava topları olan, 'statik santrfor' Veysel Cihan ofsayta düşünce o da sorun olmadı).
Bay Erdoğan Arıca'nın doğrusu şuydu:
Arıca, meslektaşı Ersun Yanal'ın düştüğü tuzağa düşmedi. Kenarlardan içeri girerek bir anda rakiplerini göbekten delen Rico Paşa ve Delgado'nun karşısına çok koşan Göksel Akıncı ile Faruk Bayar'ı koydu. Bu ikili RicoDelgado ikilisini yakın markajla çizgiye sıkıştırıp, kazanılan her topu açılarak hücum denedi. Ayrıca Bobo, markajla bloke edildi ve topla buluştuğu an 'taktik faullerle' durduruldu.
Bu maçın hücum adına bir özelliği de şuydu; Türkiye Ligi'nin en hızlı ve en çok koşan ikilisi İbrahim Üzülmez-Göksel Akıncı arkalarına atılan her topta kademeye girdiler. Hücumda ise bindirmelerde rüzgar gibi çizgiye kadar indiler. Bazen korkudan yerlerinde çakılı oynadılar, bazen de çarpışan arabalara döndüler.
Maçın düğüm noktası olan pozisyonlar da şunlardı:
1-Beşiktaş savunması rakibine bir tane bile gol pozisyonu vermedi.
2-Bobo'nun 3 şutunu da kurtaran Gaziantep kalecisi Kenan Hasagiç harikaydı. Bekir İrtegün'ün topu çizgiden çıkarması da mükemmeldi.
3-Koray Avcı üç güzel hareketi üst üste yaptı, dördüncü hareketi felaketti. Golü atsa maç o an çözülürdü!
4-Tigana; Gökhan Güleç ve Can Erdem'i oyuna sokunca, Arıca da De Nigris ve Ekrem Dağ'ı oyuna dahil etti. Bu risk almaktı!
MESAJ: Hakem Yunus Yıldırım, Kezman'ın yaptığını yapan BoboFaruk Bayar ikilisine seyirci kaldı. Baki Mercimek'in ağlara giden topunu , yardımcı Mustafa Sönmez'in iptal ettirmesi kararı ise doğruydu.
__________________
iLk ÇıĞLıĞıM SoN NeFeSiM TeK AşKıM BEŞİKTAŞ'ım....
HeRşEyİn BiR sOnU vAr AmA BEŞİKTAŞ SeVgİsİnİn AsLa...!
özgür_1903 Ofline   Alıntı ile Cevapla