Tekil Mesaj gösterimi
Alt 05-02-2007, 17:26   #1
özgür_1903
Kıdemli Kartal
 
özgür_1903 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Kartal'ın şifresi - Atilla GÖKÇE

Kartal'ın şifresi


Halep oradaysa, arşın Gaziantep'te... Beşiktaş'ın İnönü Stadı'nda peşpeşe sergilediği üç oyun, Beşiktaşlılar'ın umutlarını da, hayallerini de uçurmaya yetmişti. Ama gördük ki, Tigana ve futbolcularının oluşturmaya, oturtmaya çalıştığı sistem, deplasmanda çalışmıyor.
Sistem, oyunculara bağlı. Takımın bütünü tarafından henüz benimsenmiş değil. O nedenle Nobre oynamayınca yerini alan Burak, toptan çok rakibi ile oynamayı tercih ettiği için sistem işlemiyor. İbrahim Toraman darmadağınık. İbrahim Üzülmez durgun ve verimsiz. İki kanat oyuncusu ön direk ve arka direk seçerek top ortalamıyorsa, Ricardinho ile Delgado'nun ayağından çıkacak toplara takım arkadaşları hazırlık yapamıyorsa, sistem oturmamış demektir. Bir başka örnek, çift santrforun kafasından - kornerlerde olsun - tek vuruş göremememizdir.

Nobre aranıyor
Beşiktaş savunması, Gaziantepspor'un Veysel ve Diawara ile yaptığı ataklara rahat direndi. Gerçi ligin en çok ofsayta düşen takımına karşı mücadele ediyorlardı ama, yine de tatsız bir sürprize şans tanımadılar. Beşiktaş'ın en etkili hücum oyuncusu olarak Nobre'yi gösteriyorduk. Deparları, topu kazanmak için giriştiği ikili mücadeleler ve kalpten oyun anlayışı ile takımına neler kattığını - yokluğunda - bir kez daha anladık. Nobre olmayınca onun yanında golcü kimliğini üstlenen Bobo da golü bulamadı. Brezilya sambası başlamadan bitti. Özellikle ilk yarıda kaçırdığı goller Bobo'nun şanssızlığına örnekti. İkinci yarının başında Hasagiç'i de geçen topu kale çizgisinden Gaziantepspor savunması çıkardı. Bu pozisyondan sonra Bobo da oyundan düştü.
Burak Yılmaz'ın egosunu aştığını, takımın bir parçası olmaya başladığını düşünüyorduk. Dün Bobo'ya verdiği gollük pas bunun iyi bir örneğiydi. Ama sonrasında topu kullanma düşüncesinde eksiklikler gözledik.
Gaziantep için iç sahada Beşiktaş'tan bir puan almak ne kadar yeterlidir bilemeyiz. Ancak bu kadar çok ofsayta düşen, faulü bir savunma çaresi olarak gören bir takım Erdoğan Arıca'nın takımı olamaz, olmamalı da.
Skor tabelasının ardındaki şifre şu: Beşiktaş şampiyon adayı olamaz. Bu yarım yamalak oturmamış sistemle ancak ikinciliği kovalayabilir. Sürprizleri bilemem, İnönü Stadı'ndaki maçları için bir şey diyemem. Ama dışarıda oynanan futbol bize bunu söylüyor.
__________________
iLk ÇıĞLıĞıM SoN NeFeSiM TeK AşKıM BEŞİKTAŞ'ım....
HeRşEyİn BiR sOnU vAr AmA BEŞİKTAŞ SeVgİsİnİn AsLa...!
özgür_1903 Ofline   Alıntı ile Cevapla