Tekil Mesaj gösterimi
Alt 06-02-2007, 10:03   #2
imparator
Guest
 
imparator - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Mermer sektöründeki bu talep ve artışa paralel olarak, kullanılan makineler ve yöntemlerde gelişmiş, delme patlatma yönteminden şu an en yaygın olarak kullanılan Elmas tel kesme yöntemine geçilmiştir. Bu sayede kayıplar azaltılmış ve verimlilikte artış sağlanmıştır.
2.1. Coğrafi Konum
Federal Mermer' e ait Beyceköy mermer ocağı, Bilecik İli Merkez ilçesi, Beycekoy İncirli Tepe mevkiinde yer almaktadır. Fabrika ise Bilecik İli Vezirhan beldesi Gölpazan yolu1 nda bulunmaktadır. Ocak- Fabrika arası uzaklık 17 km olup Fabrika' nm Bilecik' e uzaklığı ise 12 km* dir. Bursa H23 b3 paftasında yer almaktadır.

2.2. Ulaşım
Ocağa ulaşım Beyce köyüne kadar asfalt yollarla daha sonra ise stablize yollar ve toprak yollarla sağlanmaktadır. Ocaktan fabrika* ya getirilen mermer blokları burada işlendikten sonra, fabrika' ya 500 m uzaklıkta bulunan trenlerle ya da karayoluyla satış yerlerine ulaştırılmaktadır.
2.3. îklim ve Bitki Örtüsü
Bölgede İklim iç Anadolu Bölgesinin kara iklimi ile Marmara Bölgesinin deniz ve ılıman iklimleri arasında geçiş iklimine sahiptir. Ocak üretimine yazları ağırlık verilmekte, kışlan hava şartlarına göre üretime devam edilmektedir.
Bölgenin bitki örtüsü ise, dağlık alanlar orman ve korularla kaplıdır. En yaygın ağaç türleri, karaçam ve kayındır. Bazı yörelerde kızıl çanı ve meşe türlerine rastlanır. Yirce dağının 1500 m' yi aşan kesimlerde köknar ve ardıç ağaçlan yer almaktadır.
  Alıntı ile Cevapla