Tekil Mesaj gösterimi
Alt 06-02-2007, 10:03   #3
imparator
Guest
 
imparator - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

2.4. Ekonomi
Bilecik, 1970' lerin başına kadar gerek tarım gerekse sanayii olarak geri sayılabilecek durumda olmasına rağmen son yıllarda özellikle madencilik sektöründe söz sahibi bir şehir haline gelmiştir. Bilecik3 te işletilen madenler kil, kaolen, feldspat ve mermer' dir.
Madencilik haricinde bölgede tanm ve hayvancılıkla da geçim sağlanmaktadır. Bölgede en çok tahıl, baklagiller, zeytin meyve ve sebze yetiştirilmektedir. Hayvancılık konusunda büyük baş ve küçük baş hayvanların yanı sıra ipekböceği ve arıcılıkla da ilgilenilmektedir.
jeoloji:
İnceleme konusu olan mermer sahası Adapazarı II 24 a4 paftasında yer almaktadır. İnceleme alanının jeolojisi aşağıdaki gibidir. Karbonifer yaşlı Dereyörük grubuna ait kayaçlar, metamorfızma sonucu granit sokulumu oluşturmuşlardır. Bu birimin üstüne Pernıiyen transgressif olarak gelir. Büyük olasılıkla pcrmiyen sonunda oluşmaya başlayan riftleşmc olayı sonucunda bölge, aktif bir blok faylarıma olayına maruz kalmıştır. Bunun sonucunda bazik volkanizma, diyabaz, radyolitlerle girik grovak, Dörtlü kireçtaşı ve şelf karbonatları oluşmaya başlamıştır. Temel üzerindeki Pernıiyen yaşlı kireç taşlan faylanmalar sonucu volkanik ve sedimanter birimler içine blok olarak yerleşmiştir.
Orta Sakarya Bölgesinde batıda Mesozoyik yaşlı "Bayırköy Kumtaşları" ve doğuda "Kapıkaya Formasyonu" görülür. Bu formasyonlar kireçtaşı ara katkılı silttaşı, kumtaşı, konglomera, arenit ve marnlardan oluşmuştur ve Ait Jura (Orta Liyas-Pliycnsbahiyen) yaşlı bu formasyonlar içinde yer alan fosiller ise şunlardır. Entolium membramaccum (Nillson), Spiriferina sp., Pentacrinus sp., Algler ve Bryzoalar.
  Alıntı ile Cevapla