Tekil Mesaj gösterimi
Alt 06-02-2007, 10:04   #6
imparator
Guest
 
imparator - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Transgrasyonlıı taban yer yer kırılmış ve aşınmış pembe-kırmızı renkli, yumrulu kireçtaşlarıdır. Alt ve Orta Kalloviyen'i tanıtan otuz Ammonit türü olduğu saptanmıştır. Bilecik Kireçtaşmın tavan kesiminde ise alglerin varlığı istifin Orta ve Üst Jura'yı yaşlı olduğunu desteklemektedir. Diğer fosil türleri ise şunlardır: Sowerbyceras tietzi (TILL), Phylloccras disputabili (ZITT), Perisphinctes cf., Reincckeia plana (TILL).
En çok 575-840 m. kalınlığı olan Bilecik Kireçtaşlan alt kısımda demirli oolitik, üst kısımlarında sparitik ve mikritik kireçtaşiarmdan meydana gelmiştir.

Vezirhan Formasyonu (Senom<\niyen-Kampaniyen)
Eroskay, Bilecik'in 16 km. kuzeyinde ve anayol üzerindeki Vezirhan Köyünde, Bilecik Kireçtaşı üzerine açılı diskordans ile mam, marlit, laminalı şeyi katkılı, ince katmanlı boz,sarımsı, kızılca renkli killi kireçtaşma "Vezirhan Formasyonu" adını vermiştir. Karasu batısında 359 m. kalınlıkta bir stratigrafi kesiti ölçülmüştür. Özellikle Globutruncana ve foraminiferler Üst Kretase (Senomaniyen-Kanıpaniyen) yaşını vermektedirler.Birim tabanda kırmızımsı ve grimsi renkli karbonatlı kunıtaşîarıyla başlar. Üste doğru beyazımsı, bej renkli killi kireçtaşı ardaJanması ile devam eder. Genellikle ince tabakalı, yer yer orta kalın tabaka gösteren kireçtaşları ile ara seviyelerde volkanik tüfler bulunur. Tabakalar arasında bol miktarda kalsit damarları bulunmaktadır. Vezirhan Formasyonu killi ve marnlı olması sebebiyle plastik bir yapıya sahiptpir ve sık kıvrımlanmalıdır.
  Alıntı ile Cevapla