Tekil Mesaj gösterimi
Alt 06-02-2007, 10:04   #8
imparator
Guest
 
imparator - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

8. SONUÇ VE ÖNERİLER
Madenler, belli bir rezerv- ve kalitede, belli bir ekonomik ömrü olan değerlerdir. Bu nedenle, mevcut olan bu değerlerin en ideal şekilde işletilmesi madenlerin hem ekonomik ömrünü arttıracak hem de sınırlı olan değerlerden insanların daha fazla faydalanmalarına imkan tanıyacaktır. Özellikle bir mermer ocağında çalışılmaya başlanmadan önce sahanın jeolojisini iyi tanımak tabaka, doğrultu ve eğimini doğru olarak tespit etmek, oluşan kırık ve çatlakları önceden görmek çalışma anında karşılaşabileceğimiz sorunları ortadan kaldırarak ocaktan en verimli şekilde blok almamızı sağlayacaktır. Bunun içinde iyi bir maden mühendisinin, madencilik bilgileri yanında yeterli düzeyde jeoloji bilgisine sahip olması ya da bir jeoloji mühendisiyle ortak bir çalışma yapmasında fayda vardır.
Ocak çalışması sırasında mermer üretimi için en randımanlı olan Elmas Tel Kesme yöntemi ile çalışılmalı, ayrıca verimin tam olarak sağlanabilmesi içinde yeterli teknik elemanların bulunması gereklidir.
Fabrikada kullanılan makinelerden ise yüksek verim alınabilmesi için makineler düzenli olarak çalıştırılmalı, S / T ve katrak makinelerinin üretim hızı ile fayans hattı makinelerinin üretim hızı birbiri ile uyumlu olmalıdır.
Türkiye, mermer sektöründeki bazı sorunları yani teknolojik soaınlar, kalifiye eleman ihtiyacı, yedek parça ihtiyacı, üretilen mermer plakalarının dış pazarlarda tam olarak tanıtılamaması vb gibi sorunları ortadan kaldırdığında Dünya mermer pazarında hak ettiği yeri alacaktır.
  Alıntı ile Cevapla