Tekil Mesaj gösterimi
Alt 06-02-2007, 10:14   #5
imparator
Guest
 
imparator - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

2.2.2. Pazar yerleri ve alternatifleri:

Sahadan istihsal edilen kil cevherleri doğrudan doğruya çevredeki seramik vb. fabrikalara hammadde olarak verileceğinden pazar problemi bulunmamakltadır. En önemli pazar Bozüyük, Bilecik, Söğüt, Kütahya ve Uşak’ta bulunan seramik fabrikalarıdır.

2.3. Öngörülen Fiyat Düzeyi :

İR ........ Ruhsat No’lu maden sahasından istihsal edilen seramik ve sağlık gereçleri, kil fiatları sürekli bir değişim göstermekle birlikte ocak teslimi 2.750.000 – 4.7500.000 TL/ton olarak değerlendirilebilir. Ortalama kil cevherleri satış fiatı 3.750.000 TL/ton olarak alınabilir.

2.4. Uygulanan Vergi, Resim ve Harçlar, Öngörülen Teşvikler :

Sahada üretimi gerçekleştirilecek kil cevheri hazırlanan projede brüt kar üzerinden %10 devlet hakkı olarak proje gelirlerinden proje giderlerinin farkı olarak brüt kar üzerinden gelir vergisi ve vergi üzerinden %7 çeşitli fon ödenecektir. Ayrıca mükellefiyet gereği KDV ve çeşitli stopaj vergilerinden sorumludur. 2001 yılı için 600.950.000 TL işletme ruhsat harcı saha hektarı başına 540.000 TL ‘den teminat yatıracaktır. Öngörülen teşviklerden mevcut gelişmelere göre faydalanabilinecektir.

2.5. Piyasa Mekanizması ; Borsalar, Simsarlar, Aracılar, Komisyoncular, Satış Örgütleri, Reklamcılar :

Sahada üretimi gerçekleştirilecek kil cevheri için pazar etüdü ruhsat sahibi tarafından yapılmıştır. Bu nedenle yukarıda bahsi geçen konular söz konusu değildir. Kil medenciliğinde bazı üreticiler ürettikleri kili ihraç etmektedir. Küçük üretici şirket ve şahıslar ise günün değerine göre en fazla fiyatı veren firmalara satmaktadır. İR..........Sayılı sahadan üretilen kil, ruhsat sahibinin ocak teslimi pazarlamasıyla Bilecik’te, Söğüt’de, Kütahya’da ve Uşak’ta kurulu fabrikalarda değerlendirilecektir.
  Alıntı ile Cevapla