Tekil Mesaj gösterimi
Alt 06-02-2007, 10:15   #7
imparator
Guest
 
imparator - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

2.8. İşçilik Durumu :
2.8.1. Madene Göre Yetişmiş Eleman Temini :
Yöre halkının geçim kaynağının tarım ve hayvancılığa dayanması ve bunun da iklim nedenleriyle yetersizliği halkı işçiliğe yöneltmesi nedeniyle düz işçi temininde zorluk söz konusu değildir. Kalifiye işçiler madencilik faaliyetlerinin yoğun olduğu yörelerden ve madencilik konusunda uzmanlaşmış olan yörelerinden temin edilmektedir.

2.8.2. Ücret düzeyi ve gelişme trendi :

Çalışma koşulları gözönünde bulundurulacak olursa bölge işçilik ortalamasının üstündedir. Ayrıca günün şartlarına uygun olarak değişiklik yapılacaktır. 2001 yılı itibarı ile kalifiye elemanlara 122.000.000 TL/AY ile 325.000.000 TL / AY bürüt ücret ödenecektir. İşçilerin ve personelin günlük ihtiyaçları saha sahibi tarafından karşılanacaktır. Sahada çalışacak personelin tamamı sigortalı olup , kanun gereği her ay konut edindirme yardımı ödenecektir.

2.8.3. Kurulacak organizasyonun büyüklüğü ve yeri :

Ruhsat sahasında yılda 15.000 ton kil cevheri üretiminin gerçekleştirilmesi planlanmıştır. Ocakta günde iki vardiya ve yılda 8 ay olarak çalışılacaktır. Organizasyonun büyüklüğü sahadaki işletme çalışmaların gerçekleşmesine bağlı olup, orta çaplı bir kil işletmesidir. Organizasyonun büyüklüğü, sahadaki işletme çalışmalarının gelişmesine bağlı olarak büyüyecektir. Ocak aynalarının genişlemesi ve kademelerdeki istihsalin gerçekleştirilmesine bağlı olarak, çalışan elemanların sayısı artırılabilecektir. Proje ile ilgili tüm yatırımlar ruhsat sahibi tarafından yapılacaktır.

2.9. Resmi Dairelerle İlişkiler :

İşletme ruhsatının alınmasından sonra 10 yıllık dönem içinde, arama prospeksiyon rezerv çalışmaları ile istihsale dönük faaliyetler yapılmıştır. Bu dönem sürecinin bitmesi ve ekonomik kil rezerv varlığının var olması nedeniyle işleme sahasının temdit edilmesine böyle bir proje ile geçilmesi uygun görülmüştür. İşletme ruhsatı döneminde yapılan çalışmalar işletme faaliyet raporlarında belirtilmiştir.
  Alıntı ile Cevapla