Konu: Maden Kanunu
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 06-02-2007, 10:29   #17
imparator
Guest
 
imparator - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Yeminli teknik bürolar Bakanligin denetimine tabidir.
MADDE 49
.- 2840 sayili Kanun hükümleri saklidir. Ancak, bu Kanunun yürürlük tarihinden sonra bulunacak bor, trona ve asfaltit madenlerinin aranmasi ve isletilmesi bu Kanun hükümlerine tabidir.
Bunlarin ihracatina ait usul ve esaslar Bakanlar Kurulunca tespit edilir.

MADDE 50.- Bu Kanunun yürürlük tarihinden sonra toryum ve uranyum madenlerinin aranmasi ve isletilmesi bu Kanun hükümlerine tabidir. Üretilen cevher Devlete veya Bakanlar Kurulunca tespit edilecek yerlere satilir.
Kaldirilan hükümler
MADDE 51 .- 6309 sayili Maden Kanunu ile ek ve degisiklikleri yürürlükten kaldirilmistir.
Maden Dairesi
MADDE 52.- Bu Kanunun yürürlüge girmesini müteakip 6 ay zarfinda Maden Dairesi, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanliginca, teknik ve idari bakimdan ihtiyaci kafi kadro ile teçhiz edilir.
GEÇICI MADDE 1.- Bu Kanunun yürürlüge girdigi tarihten önce her hangi bir nedenle hükümden düsmüs bütün GMD (Genel maden dosyasi) AR (Arama ruhsati), IT (ilk tetkik), PRT (Proje tetkik), IR (Isletme ruhsati), II (Isletme imtiyazi) safhasindaki ruhsatlar paftalardan silinerek sinirlarina bakilmaksizin otomatik olarak aramalara açilir.
Bu hüküm Osmanli Imparatorlugu zamanindaki meksuf madenlere ait ruhsatlar için de geçerlidir.
Müracaatlar Geçici 5 inci maddeye göre ilan edilen günden baslayip ilk hafta yapilacak müracaatlarin tamami ayni gün yapilmis kabul edilecektir. Aramalara açilan sahalarin Bakanlikça onaylanmis listeleri ise müracaat kabul tarihinden bir ay önce ilgili dairede asilarak bütün madencilere açik tutulacaktir.
Ayni sahaya ayni anda birden fazla müracaat var ise bunlardan açik artirma seklinde Madencilik Fonuna en fazla bagista bulunan ruhsati almaya hak kazanacaktir.
  Alıntı ile Cevapla