Tekil Mesaj gösterimi
Alt 06-02-2007, 14:03   #1
KARAKARTAL89
 
KARAKARTAL89 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Besiktasin iflasi istendi!

Milne, Beşiktaş'ın iflasını istedi

BEŞİKTAŞ eski Teknik Direktörü Gordon Milne, 308 bin Sterling (850 bin YTL) alacağını tahsil etmek için siyah-beyazlı kulüp ile sürdürdüğü hukuki mücadeye devam ediyor.

1987 - 1993 yılları arasında Beşiktaş’ta görev yapan Milne’i, son olarak Yıldırım Demirören başkanlığındaki geçtiğimiz dönem işbaşında olan yönetim 17 Ekim 2005 tarihinde İstanbul’a getirmişti. İngiliz hoca altyapının başında 6 ay gibi kısa süre içinde görev yapıp, tekrar ülkesine dönmüştü. Bu döneme ilişkin alacağı olan Milne, 308 bin Sterling’i 4 ayrı bono olarak kulüpten tahsil etmeye çalışmış, ancak sonuç alamayınca 12. İcra Müdürlüğü aracılığı ile icra takibi başlatmıştı. Bu gelişmenin ardından Beşiktaş, Gordon Milne’nin Türkiye’de adresinin bulunmadığı ve teminat göstermediği gerekçesiyle İstanbul İcra Tetkik Mercii’ne açtığı davayla itiraz etmişti. Yapılan itirazda, "Gordon Milne, yurtdışında oturmaktadır. Türkiye’de adresi yoktur ve ikamet adresi de göstermemiştir. Ayrıca alacağı için teminat da göstermemiştir. Bu nedenle alacaklı Gordon Milne tarafından teminat ve adres gösterilmediğinden icra takibinin reddine karar verilmesini talep ediyoruz" ifadeleri yer almıştı.

Bu itiraz sonrası tekrar harakete geçen Milne, Beşiktaş A.Ş.’nin iflasını talep ederek Ticaret mahkemesine başvurdu. Gordon Milne açtığı bu son dava ile kulüpten alacağı 308 bin Sterling’in, Beşiktaş’ın toplam mal varlığından daha fazla olduğunu savunmuş oluyor. Beşiktaş ise Gordon Milne ile ilgili bu davanın uzun sürmemesi için bu meblayı ödemeye hazırlanıyor.

MİLLİYET SON DAKİKA
KARAKARTAL89 Ofline   Alıntı ile Cevapla