Tekil Mesaj gösterimi
Alt 07-02-2007, 10:57   #1
ferro1903
Banned
 
ferro1903 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Hedef Beşiktaş Üniversitesi

Hedef Beşiktaş Üniversitesi

Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören'in ikinci kez başkanlık koltuğuna oturmadan önce camiaya verdiği 45 bin kişilik yeni stat ve Beşiktaş Üniversitesi sözü için çalışmalar başladı.45 bin kişilik stadın şimdilik zor olduğu öğrenilirken üniversite için de gerekli girişimlere başlanıyor. Başkan Demirören ve ekibi Ankara'ya giderek Cumhurbaşkanı, Başbakan, Meclis Başkanı ve Genelkurmay Başkanı'nı ziyaret ederek, yeni dönemde yapacakları çalışmaları da anlatacak. Beşiktaş Üniversitesi'nin kurulması için destek arayacak olan Demirören ve kurmayları, bu projeyi bir yıl içinde hayata geçirmeyi planlıyor.
Demirören'in üzerinde durduğu diğer önemli proje olan 45 bin kişilik yeni stat ise şimdilik zor görünüyor. Yatırımlardan sorumlu olan yönetici İlhan Durusoy, İnönü Stadı'nın kapasitesinin 45 bine çıkmasının yasalardan dolayı mümkün olmadığını ifade ederek, "Yeni bir stat için bunun Dolmabahçe'de olması zor. Başka bir arazi üzerinde bu stat kurulabilir. Fakat şimdilik böyle bir düşünce yok. Biz öncelikle mevcut stat üzerinde çalışmalar yapmak istiyoruz. Daha önce kapasite 32 bine çıkartıldı. Şimdi biz konfor olarak İnönü Stadı'nı yenilemek istiyoruz." ifadelerini kullandı.
İnönü Stadı'nda yapılacak yenilikler ile ilgili olarak da Anıtlar Kurulu'ndan izin almak gerektiğini belirten Durusoy, "Biz stadımızı bir merkez haline getirmek istiyoruz. Ürünlerimizin satıldığı bir storemiz var. Şimdi stada alışveriş alanları, restoranlar ve dinlenmek için kafeler yapılabilir. Maç izlemeye gelen taraftarlarımızın keyifli vakit geçirmesini istiyoruz." diye konuştu.

Temel Yirmibeşoğlu / Zaman
__________________
Sponsorumuz İçin Tıklayınız

Forum Kurallari İçin Tıklayınız
ferro1903 Ofline   Alıntı ile Cevapla