Tekil Mesaj gösterimi
Alt 07-02-2007, 13:05   #3
imparator
Guest
 
imparator - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Pentagon’un basın sözcüsü E. Kelley bir gece çok bilinen uydu televizyonunu Bağdat’ta yayın yaptığını hükümetçe edildiğini açıkladı. Ateşkesten sonra basın toplantısında konuşan Kelly O dönemde CNN’in Bağdat’tan izlediğini bildiğim için söylediklerimin Bağdat’a ulaşmasını istedim” diyordu.
Müftetik güçlerin Bağdat’ı bombalarından sonra Saddam yönetimi Arnett dışında tüm yabancı yöneticilerin ülkeyi terk etmesini istemişti. Bağdat yönetimi dünyaya yayın yapan CNN’i ülke içinde tutarak Arnett’in Saddam Hüseyin ile çok özel röportaj yapılmasına izin verildi. Arnett ve ekibi izleyicilere oradaki koşulları anlattılar. Aksi halde izleyiciler kuşatılmış Bağdat’ta hiçbir şeyi göremeyeceklerdi. O kadar hassas ve heyecanlı bir dönemde bazı Amerikalılar basın özgürlüğü sorununu görmezlikten gelerek dönemin en iyi muhabiri olan Arnett’i vatan hainliği ile suçlamışlardı. Ordu sivil yerleşimlerdeki hassaslara ilişkin raporlar sunarlarken, Amerikalı biriefingçiler sürekli askeri hedeflere uğratılan zararları sunuyorlardı.
Evlerinde oturan aşırı heyecanlı izleyiciler ordu tarafından desteklendiği kuşku götürmez haberleri dışındaki şeyleri görmek istiyordu. CNN’in Bağdat’ta habercilik yapma dışında ırak propagandasına imkan verebilecek yayınlarda bulunduğu suçlaması.
Çatışmalar sona erdiğinde bu tartışmalarda sona erdi ve başka konu tartışılmaya başlandı:
  Alıntı ile Cevapla