Tekil Mesaj gösterimi
Alt 07-02-2007, 13:35   #4
imparator
Guest

imparator - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

MOSAIC (Rotterdam)

Hollanda Sağlık ve Kültür Bakanlığı tarafından Rotterdam'da kurulan Mosaic, MTV ile aynı amaçları taşımaktadır. Haftada bir gün (Pazar) iki saat televizyon, haftada 43 saat radyo yayınları vardır. Rotterdam yerel yayıncılık sisteminin açık kanallarını kullanan Mosaic'i oluşturan azınlık gruplar Cape Verdean, Yunan, İtalyan, Fas, Pakistan, Surinam, Türk ve Yugoslav'lardır. Çinliler yalnızca radyo programı hazırlamaktadır. Yayın kuruluşunun gelirleri Amsterdam'da olduğu gibi kısmen devletten, topluluğun bağışlarından ve şirketin diğer gelir kaynaklarından sağlanmaktadır. Gönüllü personele teknik ve prodüksiyon eğitimi vermek üzere herhangi bir bir merkezleri yoktur ancak düzenli çalışacak personel için başka yerlerde eğitim sağlanmaktadır.

MOS (Hague)

MOS ya da Göçmenlerin Yayıncılık Kuruluşu olarak bilinen bu oluşum 1985 yılında Hollanda'da 5 yıldan fazla bir süre yaşayan göçmenlere yerel seçimlerdeki yasal haklarını anlatmak üzere geliştirilen bir projenin parçasıdır. Kendisi de azınlıklar için yerel ayın yapan, LOKATEL adındaki yerel yayın şebekesinin yayın kanallarını kullanmaktadır. LOKATEL'in yayın kurulunda MOS' tan da temsilciler yer almakta, yayın süresi ve saatine bu kurulda karar verilmektedir. Antillian, Surinam. Fas ve Türk dilinde programlar yayınlanmaktadır. Bunların dışında Çin, İtalyan, Kürt, Pakistan, Portekiz, İspanyol ve Yugoslav kökenliler için haftada 8 dakikalık programlar yayınlanmaktadır. Programlar her azınlık grubu içerecek biçimde geniş ve esnek bırakılmıştır. Kuruluşun gelirleri Bakanlık ve yerel otoritelerden sağlanmakta, yeni gelen personel için bir eğitim programı uygulanmaktadır. MOS azınlık gençler için Dutch dilinde programlar üretmeyi de planlamaktadır.

SEGLO (Utrecht)

Utrecht yerel yönetiminin azınlık gruplara yönelik ilgisinin yetersiz olduğunu düşünen etnik gruplarla Utrecht yerel yönetiminin bir araya gelmesiyle oluşan bir kuruluştur. SEGLO Antiller, Arap, Fas, Surinam ve Türk'ler için daha çok haber ve eğitim programı olmak üzere kendi dillerinde programlar hazırlamaktadır.
Yayın Kurumunun geliri bakanlık ve yerel otorite lerden karşılanmaktadır. Kendi eğitim merkezine de sahip olan SEGLO diğer üç kentte varolan yerel etnik yayın kurumlarıyla birlikte çalışmak için girişimlerde bulunmuştur.