Tekil Mesaj gösterimi
Alt 07-02-2007, 14:03   #3
imparator
Guest
 
imparator - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

1.Hürriyet Gazetesi
Haber 1. sayfadan “Devlet vedası” başlığı ve “Erdoğan, Musul şehitleri için “Irak’ın bütünlüğüne çalışan Türkiye bunun bedelini 80 evladıyla ödememeliydi” dedi.” alt başlığı, devletin üst kademesinde bulanan kişilerin fotoğrafı ile yayınlanmıştır.Aynı sayfada Başbakan Erdoğan’ın M.Akif Ersoy’dan okuduğu siirden bahsedilmiş ve gazetenin köşe yazarlarından Ertuğrul Özkök’ün habere ilişkin yazısından bahsedilmiştir.
Haberin 26.sayfada ki devamında ise “Akif’li veda” başlığı ve “Başbakan Erdoğan, Musul Şehitleri’ni İstiklal Marşı’nın yazarı, ünlü şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un şu dizeleriyle uğurladı:” ve “Tolon Paşa’ya,ABD’den yanıt:Bİzi sorumlu tutmak saçmalık” alt başlıkları kullanılmıştır. Mehmet Akif Ersoy’un “Çanakkale Şehitleri’ne” adlı şiirin tamamına yer verilmiş ve cenaze töreninden değişik kare fotoğraflara yer verilmiştir.
Haberin 27.sayfasında ki devamın da ise “Ucakla gitsinler” manşeti ile Ertuğrul Özkök’ün “AYNI EL , AYNI HANCER Mİ” başlıklı yazısına,fotografsız olarak yer verilmiştir.
Gazetede köşe yazısında habere ilşkin yazıları olan yazarlar;
  • Emin Çölaşan “Şehitler Musul’da yatarken”
  • Yalçın Bayer “Beş şehidin hatırlattığı”

2.Sabah Gazetesi
1.sayfa da haber “DEVLET ÖFKESİ” manşeti ile “Şehitlerin cenaze töreninde devletin zirvesinden sert mesaj 'Türkiye Cumhuriyeti katillerin bulunmasını ısrarla talep ediyor'” alt başlıgına,hürriyet gazetesinde kullanılan aynı fotoğrafla, yayımlanmıştır . Gazeteninin aynı sayfasında “ERDOĞAN AĞLADI” diye bir dip not yerleştirilmiştir.
Haberin devamı 22.sayfadadır.Bu sayfada haber “Şehit polisler 'vatan toprağına' döndü” başlığı ile “Musul şehidi polislerin cenazeleri memleketlerine gönderildi. Şehit komiser Bilal Ülgen'in naaşı Kırıkkale'de gözyaşlarıyla toprağa verildi.” alt başlığı yer almaktadır.
Haberin 23. sayfada ki devamında ise “Alcakların takipçisiyiz” başlığı ve “Musul'da şehit edilen 5 polisin cenaze törenleri dün yapıldı. Törene katılan Erdoğan ve Gül, Türkiye'nin bu hain saldırının takipçisi olacağını vurguladı.” altbaşlığına yer verilmiştir.
  Alıntı ile Cevapla