07-02-2007, 14:24
|
#34 |
| Guest | İngilizlerin 1600 metre uzunluğunda bir köprü yapıp bunu dünyanın en uzun köprüsü diye tanıttıklarını ancak şimdi Amerikalıların Missisipi Nehri üzerine 3100 metre uzunluğunda bir köprü yapacaklarını ve bunun 25.000.000 milyon franka mal olacağını bildirmiş. Kadınlarımıza Garip bir çalar saatten, camları nasıl temizleyeceklerinden, kadınlara özel hekimden, yer altında insanların yaşadığı bir şehirden ve bu şehrin kaya tuzu mağarası olduğundan oradaki insanların bunları işlediğinden bahseden haberler var. E. Malumat-ı Esbu’iyye 22 Nolu Dergide Refikalarımdan ekseri bendler, makaleler kasideler, manzumeler, gazeller yazmaktadırlar. Benim de iktidarım olsa bir kıta yazıp takdim etseydim. Ama şiir isevdiğim halde söyleyemeyenlerdenim. “Hanımlara Mahsus Malumat” ta yazan Nigar, Fahru’n - Nisa, Nedime, Fahriye gibi refikalarımın ihtisat-ı şairanelerini okudukça iftihar ediyorum. Nigar Hanımefendi nin hicran-ı ebedisi mütala gedarınız oldu mu? Hakikaten bir manzume-i garra. Hele: Ya nedir o vazı tavr-ı dil pezir Kim ana görmüş değil dünya nazır Yad-i mazi eyledikçe bi-karar Çeşm-i mesti olmada atan nigar Per yüzünde tek bırakmış ol mahi Eylemiş mefa ali dest-i tehi Fehm idi esrar-ı mani elbalini Dilde duymaz mı hiç aksi halini Herkesin halince vardı mihneti |
|
| |